Poslovna tajna i autorsko-pravna zaštita ⁠— predavanje u Startit Centru Novi Sad

Događaj će biti održan 5. marta od 18 časova.

U Startit Centru Novi Sad u četvrtak, 5. marta, u 18 časova će biti održano predavanje: Poslovna tajna i autorsko-pravna zaštita, koje organizuje UMNI Novi Sad. Predavanje će biti fokusirano na autorsko pravo, koje ključno za ljudsko stvaralaštvo, i poslovnu tajnu, koja je značajna za privredne subjekte. Predavanje će držati Ljubomir Kljajić.

Na predavanju će posetioci imati priliku da čuju više o autorskom pravu, šta ono podrazumeva i šta sve štiti, a upoznaće se i sa konceptom poslovne tajne. Predavač će odgovoriti i na pitanje da li je poslovna tajna pravo intelektualne svojine i eventualno deo autorskog prava. Baviće se granicama ovih pravnih kategorija, a učesnici će saznati da li predmet poslovne tajne može biti autorsko delo, i ako da, da li jedna pravna kategorija isključuje drugu.

Kome je namenjeno?

Okupljanje je namenjeno prvenstveno za studente prava, pravnike, advokate, preduzetnike, ali i za sve koji žele da čuju nešto više o autorskom pravu i poslovnoj tajni, i kojima bi to značilo u njihovom radu.

Predavač

Ljubomir Kljajić je master pravnik iz Novog Sada. Nakon diplomiranja radio u advokatskoj kancelariji, a trenutno radi na Univerzitetu u Novom Sadu, u Rektoratu u okviru Dunavskog centra za transfer tehnologije i kao saradnik prorektora za finansije i organizaciju. Tokom 2018. i 2019. godine je stekao sertifikate iz oblasti prava intelektualne svojine, Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO): „Opšti kurs prava intelektualne svojine”, „Licenca softvera i softveri otvorenog koda”, „Uvod u PCT sistem”, „Napredni kurs-osnove pisanja patentnih prijava”. Bavi se pravom intelektualne svojine, uža oblast interesovanja: autorsko-pravna zaštita, patenti i žigovi.

Prijava

Događaj će se održati u četvrtak, 5. marta, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna zato što je broj učesnika na predavanju ograničen. Prijava za predavanje može da se izvrši ovde

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu