Peđa je snimio 10 sati potpuno besplatnih tutorijala o grafičkom dizajnu

Celokupni mentorski program grafičkog dizajna, na kojem ćete naučiti da koristite potrebne alate i način razmišljanja u grafičkom dizajnu, onlajn, potpuno besplatno, na srpskom jeziku.  

Peđa Rusić skoro deceniju prezentuje svoje znanje na različite načine, a mentorski program Tipsy Pixel je započeo 2015. godine, u želji da podeli svoja znanja iz grafičkog dizajna i digitalne umetnosti. U haosu pandemije u kojem smo sada već predugo, Peđa je poželeo da ljudima omogući neke male pobede. 

„Do sada sam na mentorskim programima imao razne ljude sa vrlo različitim zanimanjima od auto-mehaničara, medicinskih sestara itd. Tako da verujem da svako, bez obzira na nivo poznavanja Photoshopa i sličnih aplikacija, može da ukapira grafički dizajn ako se dovoljno potrudi. Većina nas možda želi malo drugačiju budućnost, posebno u ovim trenucima. Ako nekome u potpunosti prezentujemo celokupnu ideju grafičkog dizajna, povećavamo šansu da bilo ko može da iskreno razume šta se sve tu dešava. A rezultat svega toga potencijalno može da utiče na njihovu karijeru, a možda i na lični život”, objašnjava Peđa za Startit Dnevnik. 

Njegov mentorski pristup je potpuno individualan, ali kako su osnove za svakoga iste, vremenom su mu ta predavanja postala nedovoljno inspirativna. Iako je svaku sesiju o osnovama Photoshopa pokušavao da učini zanimljivijom i drugačijom, to se vremenom nije bilo sasvim moguće.

Želeo je da početna predavanja, koja su zapravo bili Basic Plan mentorskog programa Tipsy Pixel, učini dostupna svakome. Već danas možete da počnete da ih gledate i krenete da učite nove interesantne stvari.

„Ukupno trajanje klipova je oko 10 sati. Na osnovu dosadašnjeg iskustva mogu da kažem da ono što ja uradim za sat vremena, početnicima ponekad treba 5 do 6 sati. Ljudi koji sporije savladavaju ovakav tip materijala i novog znanja potrebno je malo više vremena, ali sve je vrlo individualno. Neko može i brže od drugih, uvek je bilo i takvih primera. Bitno je da prođete kroz sve moguće greške i da se kroz njih dalje usavršavate. Svako može da odgleda čitavu priču i uradi taj finalni zadatak i onda ako želi dalje da uči, može da aplicira.”   

Pročitaj i: 

Domaći marketar napravio listu 100+ marketinških alata za zajednicu i početnike

Zašto biste slušali baš Peđu? Pre svega, ovo je drugačije spakovan program od svih drugih i zaista je zanimljiv i opušten način na koji on predaje. Prvi je ovakav sadžaj na srpskom i u potpunosti je besplatan, jer Peđa veruje da znanje treba svima da bude dostupno, bar ono osnovno.

 

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu