Otvorene prijave za stipendiranje timova za učešće na Eurobot 2020 takmičenju — prijave otvorene do 17. novembra

Cilj Eurobot takmičenja je da kroz nacionalna takmičenja i veliko finale podrži i razvije interesovanje za robotiku među mladima na međunarodnom nivou.

Tanja Marin - 10. Novembar, 2019.

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji će i ove godine finansijski podržati studentske timove koji žele da učeštvuju na takmičenju Eurobot 2020. Veliki kvalitet domaćih studentskih timova za ovo prestižno međunarodno takmičenje robotičara amatera pokazuje i činjenica da je na ovogodišnjem finalnom takmičenju pobedio tim novosadskih studenata — PMG robotics

Prijavljeni timovi studenata će se prvo nadmetati na lokalnom nivou, a prva tri pobednička tima će imati priliku da apliciraju i za sredstva koja će im pomoći da se što bolje pripreme za veliko finale, ali im i olakšati odlazak na internacionalno takmičenje.

Sredstva koja timovi dobiju će biti usmerena na fakultet ili studentsku organizaciju, a njih će koristiti isključivo prijavljeni tim.

Eurobot je takmičenje koje je prvi put organizovano 1994. godine u Francuskoj, a pre nešto više od 20 godina dobilo je međunarodni status i predstavlja jedno on najvećih svetskih studentskih nadmetanja u oblasti robotike. Zvanična tema se svake godine menja, kao i mesto održavanja, a ove godine će timovi svoje radove stvarati na temu Ploviti svetom (engl. Sail the World). Roboti će imati zadatak da istraže okeane i da savladaju jedrenje.

Cilj Eurobot takmičenja je da kroz nacionalna takmičenja i veliko finale podrži i razvije interesovanje za robotiku među mladima na međunarodnom nivou.

Prijava

Svi zainteresovani studentski timovi koji žele da se prijave za sponzorstvo bi trebalo da se prijave do 17. novembra, a u prijavi je neophodno da dostave sledeće podatke:

Uz to, svi timovi prilikom slanja prijave u mejlu moraju da uključe profesora ili asistenta sa fakulteta koji će biti mentor tima. Timovi mogu svoje prijave slati na e-mail adresu: mdcsinfo@microsoft.com.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa