Otvorene prijave za stipendiranje timova za učešće na Eurobot 2020 takmičenju — prijave otvorene do 17. novembra

Cilj Eurobot takmičenja je da kroz nacionalna takmičenja i veliko finale podrži i razvije interesovanje za robotiku među mladima na međunarodnom nivou.

Razvojni centar kompanije Microsoft u Srbiji će i ove godine finansijski podržati studentske timove koji žele da učeštvuju na takmičenju Eurobot 2020. Veliki kvalitet domaćih studentskih timova za ovo prestižno međunarodno takmičenje robotičara amatera pokazuje i činjenica da je na ovogodišnjem finalnom takmičenju pobedio tim novosadskih studenata — PMG robotics

Prijavljeni timovi studenata će se prvo nadmetati na lokalnom nivou, a prva tri pobednička tima će imati priliku da apliciraju i za sredstva koja će im pomoći da se što bolje pripreme za veliko finale, ali im i olakšati odlazak na internacionalno takmičenje.

Sredstva koja timovi dobiju će biti usmerena na fakultet ili studentsku organizaciju, a njih će koristiti isključivo prijavljeni tim.

Eurobot je takmičenje koje je prvi put organizovano 1994. godine u Francuskoj, a pre nešto više od 20 godina dobilo je međunarodni status i predstavlja jedno on najvećih svetskih studentskih nadmetanja u oblasti robotike. Zvanična tema se svake godine menja, kao i mesto održavanja, a ove godine će timovi svoje radove stvarati na temu Ploviti svetom (engl. Sail the World). Roboti će imati zadatak da istraže okeane i da savladaju jedrenje.

Cilj Eurobot takmičenja je da kroz nacionalna takmičenja i veliko finale podrži i razvije interesovanje za robotiku među mladima na međunarodnom nivou.

Prijava

Svi zainteresovani studentski timovi koji žele da se prijave za sponzorstvo bi trebalo da se prijave do 17. novembra, a u prijavi je neophodno da dostave sledeće podatke:

  • Kratak spisak članova tima (ime, prezime, fakultet, smer).
  • Informacije o prethodnom učešću i uspehu na takmičenju Eurobot ili sličnim takmičenjima koja se održavaju van redovne nastave.
  • Budžet tima (sa podacima koliko opreme poseduju i koja je njena vrednost, šta je potrebno timu da bi bio uspešan na takmičenju za koje traži podršku i koja je vrednost toga, kako tim smatra da bi MDCS mogao da doprinese).

Uz to, svi timovi prilikom slanja prijave u mejlu moraju da uključe profesora ili asistenta sa fakulteta koji će biti mentor tima. Timovi mogu svoje prijave slati na e-mail adresu: mdcsinfo@microsoft.com.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tanja Marin

NAPISAO/la članak     10. novembra, 2019.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu