Otvorene prijave za 7. generaciju Startap akademije, prvog evropskog akceleratora pod pokroviteljstvom Google Launchpada

Imate tehnološki biznis i treba vam vetar u leđa? Prijave za Startap akademiju su otvorene do 12. decembra.

Sanja Vatić - 30. Novembar, 2018.

Poslednji kvartal godine već tradicionalno je rezervisan za otvaranje prijava za Startitov akceleratorski program Startap Akademiju, tromesečnu obuku za izabrane startape u ranoj fazi razvoja. Kao i prethodnih šest i ova, sedma Startap Akademija se realizuje sa ciljem unapređenja domaće startap scene i po treći put fond od 20.000€ za najbolje obezbeđuje Telekom Srbija.

I neke druge dobre prakse ostaju iste. Za ovaj Startitov akcelerator i ovog puta se traže startape koji su u ranoj fazi, zahvaljujući nacionalnim partnerima program ostaje besplatan za učesnike. Ono što predstavlja novinu je to što se Startap Akademija prvi put organizuje pod pokroviteljstvom Google-a. Odnosno, Startap Akademija je prvi akcelerator program u Evropi koji je deo Google-ovog Developers Launchpada — programa razvoja globalne mreže akceleratora, mentora i startapa.

Kroz Startap akademiju do sada je prošlo više od 120 timova, koji su do sada uzeli više od 5.000.000 evra investicija i postigli razne druge rezultate. Ako više verujete pojedinačnim uspesima, ovim putem su svojevremeno išli i FishingBooker, Farmia i Alchemy (tada DryTools).

Šta startapi mogu da očekuju?

Jednako kao i njene prethodnice, i sedma Startap Akademija je usmerena na to da mlade startape pretvori u nove uspešne IT kompanije. Da bi došli do toga, startapi koji se prijave treba da zadovolje stroge kriterijume — da su pokrenuli tehnološki biznis kome treba ubrzanje, da grade proizvod kome treba komercijalizacija i da su njegovi osnivači potpuno posvećeni onome što rade.

Naravno, nije sve na startapima. Za uzvrat, iskusni preduzetnici iz Startitove mreže mentora izabranim startapima će pomoći da identifikuju rizike, prepoznaju prilike, ali i saznaju koje su najbolje poslovne prakse koje se tiču marketinga, prodaje, dizajna, korisničkog iskustva, poslovnog prava, povezivanja sa korisnicima i poslovim partnerima…

Sve ovo biće spakovano u tri nedelje programa i tri celine — proizvod i validacija, marketing i prodaja, i razvoj biznisa i investicije. Sam program će trajati tri meseca i to pretposlednje nedelje decembra (od 17. do 21. decembra) i poslednjih nedelja januara (od 28. januara do 1. februara) i februara (od 25. februara d0 1. marta) od 18 do 21 čas.

mts startap ubrzanje

Praksa koju je Telekom Srbija započela pre dve godine, nastaviće se i ove. Kao partner Startita, mts će startape koji najviše obećavaju nagraditi iz fonda vrednog 20.000 evra. Nepovratna sredstva u istom iznosu prošle godine su podelila dva tima  — Boostowski i Matchday Stickers.

Prijave

Prijave su otvorene do 12. decembra, a kandidati će biti obavešteni da li su primljeni na program do 14. decembra. Prijavljuje se putem sledeće forme, a detalji o programu dostupni su na zvaničnoj stranici Startap Akademije.