Otvoren novi prostor Nove Iskre — mesto za zajednicu i inovacije na Dorćolu

Novi prostor nalazi se u ulici Cara Uroša 18.

Sanja Vatić - 16. Septembar, 2019.

Prošlog četvrtka Nova Iskra Workspace powered by Rent24 otvorila je vrata svog novog prostora na Dorćolu. Nova lokacija nemenjana je kako frilenserima tako i komapnijama iz IT-a i kreativnih industrija.

Prostor zauzima površinu od 1.200 kvadratnih metara, prostire se na nekoliko nivoa, a Nova Iskra u njega namerava da useli 130 članova zajednice.

Kako se navodi u saopštenju, prednost nove lokacije je novi koncept prostora za događaje, koji je u potpunosti izdvojen od ostatka radnog prostora i u kom ima mesta za do 80 gostiju.

Osim open space radnog prostora i privatnih kancelarija, budućim korisnicima su na raspolaganju prostor za konferencije, projekcije i meetup-e, sale za sastanke, zona za zabavu i opuštanje, krovna terasa, restoran i bar, kao i prostor u kom se nalazi vrt. Ono po čemu se ova lokacija još izdvaja jesu i restoran i bar.

Inače, Nova Iskra Workspace je od septembra prošle godine deo internacionalne kompanije Rent24, jednog od najvećih svetskih coworking i coliving operatera, koji u svom portofilju ima oko 45 lokacija na tri kontinenta.