Nova Iskra workspace kupljena od strane jednog od najvećih svetskih coworking operatera, rent24

Najavljeno je i otvaranje još jednog prostora u Beogradu.

Nakon što je ovog leta otvoren drugi prostor Nove Iskre u Beogradu (Nova Iskra Zemun), danas smo od domaće ekipe dobili informaciju da se njihov deo biznisa fokusiran na coworking prostore udružio sa jednim od najvećih svetskih coworking operatera, rent 24.

Rent24, ulazi na tržište našeg regiona kroz akviziciju većinskog udela u specijalizovanoj kompaniji Nove Iskre – Novi Prostori d.o.o.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Nove Iskre, cilj investicije u srpsku kompaniju je razvoj u regionalnog lidera u domenu postavljanja i menadžmenta coworking i event prostora, ili pak coliving koncepata.

Već je najavljeno i otvaranje treće, premijum lokacije u centru Beograda pre kraja ove godine, što će skoro udvostručiti trenutne kapacitete u Beogradu, i ponuditi brojne nove usluge i pogodnosti za članove. Oni će imati priliku da koriste bilo koju od rent24 lokacija širom sveta po posebnim uslovima, dok će od 2019. godine kompanije i startapi koji su članovi Nova Iskra Workspace prostora imati pristup investicioniom fondu koji vodi rent24, kao i njihovoj blokkchain platformi Primary (www.primary.io).

Nova Iskra Workspace će nastaviti da funkcioniše kao zaseban biznis u oblasti coworkinga, dok će Nova Iskra nezavisno nastaviti da funkcioniše kroz prostor u Savamali i radi na podizanju kapaciteta, edukaciji, međunarodnoj saradnji i drugim projektima u domenu kreativnih industrija, informacionih tehnologija
i kulture, kao i projektima okrenutim zajednici.

U portfoliju rent24 trenutno je oko 45 lokacija koje se prostiru na tri kontinenta. Kompanija trenutno vodi prostore u gradovima kao što su Amsterdam, Berlin, Njujork, Tel Aviv, Zagreb, Frankfurt, Hamburg, Lajpcig, London, kao i u mnogim drugim gradovima u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. Za Roberta Bukvića, osnivača i izvršnog direktora rent24 GmbH, ova investicija je logičan korak koji prati razvoj srpske startap scene.

Ulazimo na ovo tržište sa puno samopouzdanja. Brojne mlade IT kompanije stvorile su svojevrsnu “silicijumsku Srbiju”, koju planiramo da unapredimo i podržimo kroz naše servise, zajednicu i besprekorne radne uslove koje nude naši prostori.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu