Otvaramo Startit Centar Kragujevac — nov prostor za startape, IT događaje i zajednicu

U sklopu naše misije razmene znanja i iskustva širimo se kao prostor, ali i kao zajednica koja pomaže umrežavanje i razvoj.

Marija Milutinović
29/08/2019

U prethodnih nekoliko godina otvorili smo centre u Beogradu, Inđiji, Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici i Šapcu, a sada se mreža Startit Centara širi i na Kragujevac

Po modelu koji se pokazao uspešan u već pomenutim gradovima, cilj otvaranja kragujevačkog Startit Centra je da kroz edukaciju, informisanje, motivaciju i povezivanje podstičemo tehnološki razvoj i time kreiramo bolje uslove za život u našoj zemlji

Novi Centar kreće sa radom početkom naredne godine, a nalaziće se u prostoru JP „Urbanizam“ (Kralja Petra I 23). Njegovo otvaranje podržano je od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u okviru Konkursa programa podrške otvaranju inovacionih regionalnih startap centara. Zajedno sa Gradom Kragujevcom organizacija SEE ICT (Startit) je konkurisala sa projektom Mreža inovacija Srbije — Startit Centar Kragujevac.

Startit Centar Kragujevac smo najavili pre dve godine i na njegovom otvaranju smo u međuvremenu radili sa jednom lokalnom organizacijom. 

Mesto za edukaciju i zajednički rad

Kao što je poznato, Kragujevac je inače univerzitetski grad u kom se pored fakulteta nalazi i nekoliko IT kompanija, pa već poseduje zajednicu koja svakim danom raste, a naš cilj je da je kroz mrežu svojih predavača podstaknemo da se još više razvije.  

Novootvoreni centar će svima koji se zanimaju za IT pružiti priliku da steknu ili prošire svoja znanja iz oblasti preduzetništva i upoznaju ljude sličnih interesovanja sa kojima mogu da podele svoja iskustva. Ovu podršku razvoju lokalne IT scene u Kragujevcu pružićemo kroz besplatne kurseve, radionice, seminare, predavanja i meetup-e. 

Za sam početak rada neke od planiranih aktivnosti Centra su:

Programi će kontinuirano biti prilagođeni potrebama lokalnih startapa, pa će Kragujevčani u skladu sa tim u nekom trenutku moći da prisustvuju i radionicama o 3D štampanju, WordPress-u, Photoshop-u itd. 

Pored kurseva i predavanja, frilenserima, timovima i firmama iz Kragujevca i okoline biće dostupan prostor za zajednički rad (coworking) i sastanke, a sve u cilju umrežavanja i razmene znanja i iskustva od čega će svi imati benefite.

Marija Milutinović

Objavio/la članak.

četvrtak, 29. Avgust, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ

Marko

ponedeljak, 2. Septembar, 2019.

Predivna vest koja mi je ulepsala vece! <3