Otvaramo Startit Centre, prostore za zajednicu i inovacije, u Šapcu i Kragujevcu

Šabac i Kragujevac žele da se pozicioniraju na IT mapi Srbije, te je naša saradnja logičan sled događaja.

Aleksa Vidović - 27. Septembar, 2017.

Prošle godine smo najavili — i otvorili — 5 novih Startit Centara. Startit mreža se tako sa Inđije i Beograda proširila na Vršac, Zrenjanin, Valjevo, Majdanpek i Novi Sad, a i Subotica se pridružila ove godine.

Startit Centar Šabac — uskoro

Grad Šabac želi da se pozicionira na IT mapi Srbije, te je naša saradnja logičan sled događaja. Zajedno  radimo na tome da nađemo najbolji način da što pre organizujemo infrastrukturu, opremu i ljude koji će od praznog prostora napraviti mesto u kojem se piše kod, dizajniraju i kreiraju digitalni proizvodi.

startit centar sabac

Verujemo da ćemo kroz direktnu saradnju sa Gradom imati mogućnost da napravimo održiv sistem koji će motivisati ljude da se edukuju i razvijaju u domenu IT-ja, i da će u godinama koje dolaze to rezultovati osnivanjem IT kompanija u Šapcu koje zapošljavaju lokalne kadrove.

Prostor je veliki — preko 500 kvadratnih metara — i podrudićemo se da postane živo mesto u kojem se od prvog dana okupljaju i borave IT kompanije koje već rade u Šapcu, kao i organizacije koje se već bave edukacijom u oblasti IT-ja i srodnih sektora.

startit centar sabac prostor

Inicijativa za Startit Centar Kragujevac

Kragujevac je veliki grad sa nekoliko ozbiljnih IT firmi i već ima zajednicu koja iz dana u dan raste. Povezali smo se sa lokalnom organizacijom koja već ima iskustva u organizovanju događaja i povezivanju, i trenutno radimo na tome da obezbedimo pogodnu fizičku lokaciju za Startit Centar.

Želiš informacije iz prve ruke u vezi sa Šapcem ili Kragujevcem?

Ostavi svoje kontakt podatke, i javljaćemo ti dokle smo stigli sa Šapcem ili Kragujevcem. Znači nam da već sada kreiramo početnu grupu zainteresovanu za aktivnosti u ova dva grada, kako bismo mogli od samog početka da što pre krenemo sa kvalitetnim sadržajem i aktivnostima.