Otkriveni startapi pozvani na beogradski Seedcamp — polovina sa Startap Akademije

Seedcamp je objavio spisak timova koje su pozvali da prezentuju na njihovom prvom događaju u Srbiji. Kako kažu zadovoljni su brojem i kvalitetom prijava, a u SEE ICT-u smo posebno veseli što je polovina njih sa naše Startap Akademije. Izabrani startapi će 5. aprila na Kraljevskom Dvoru pitchevati svoje kompanije ekspertskom panelu koji će pružati feedback, a eventualni

Vukašin Stojkov
30/03/2013

Seedcamp je objavio spisak timova koje su pozvali da prezentuju na njihovom prvom događaju u Srbiji. Kako kažu zadovoljni su brojem i kvalitetom prijava, a u SEE ICT-u smo posebno veseli što je polovina njih sa naše Startap Akademije.

Izabrani startapi će 5. aprila na Kraljevskom Dvoru pitchevati svoje kompanije ekspertskom panelu koji će pružati feedback, a eventualni pobednici će dobiti pozivnicu za Seedcamp Week u Berlinu gde se odlučuje o novim investicijama.

Izabrani timovi

Od devet timova sedam je iz Srbije uz po jedan iz Rumunije i Hrvatske, i to su:

Cinematic — mobilna aplikacija uz pomoć koje možete pronaći dobar film za gledati u bioskopu i organizovati ekipu da vam se pridruži.

DataMaid — alat koji poboljšava produktivnost novinara i blogera omogućavajući im pravljenje organizovanih multimedijalnih beleški u hodu. Startap sa Startap Akademije.

EarnCoupon — isto sa Startap Akademije, kompanija Radeta Joksimovića čiji cilj je da “popravi Internet marketing”, pogledajte naš nedavni prikaz.

Gameleon — ovaj rumunski startap pravi “WordPress za igrice“, odnosno omogućava korisnicima koji nemaju tehnička znanja i veštine da lakše naprave svoju igru. Pogledajte naš raniji prikaz kompanije.

Infora — novosadski startap čiji proizvod pomaže kompanijama za isporuku da isplaniraju najoptimalnije rute za dostavljanje pošiljki.

PubSonic — nastao na Startap Akademiji, ovaj startap drastično olakšava trenutno mukotrpnu i skupu pretragu naučnih radova vezanih za biomedicinu.

TruckTrack — mladi startap koji kreira moderan softver za vođenje biznisa kamionskog prevoza. Otvorenost: autor članka je jedan od osnivača, obojica su deo tima Startap Akademije.

VetClouddobro poznat našim čitaocima, startap urednika Startita Ivana Vesića koji pravi savremena softverska rešenja za veterinare, a već je primio seed investiciju od Elevena.

Warrantly — i ovaj startap je nastao na Startap Akademiji, a cilj mu je da ukine papirne garancije koje kada zagubite izgubite pravo na tu garanciju.

Ukoliko vaš tim nije izabran ili biste želeli da čujete nešto više o Seedcampu, 6. aprila na Startup Standupu ćete imati priliku da upoznate i čujete Carlosa Espinala, člana žirija i keynote govornika → prijavite se za učešće na događaju.

Prvi Mini Seedcamp u Srbiji organizuje SEE ICT uz podršku Fondacije za obrazovanje prestolonaslednika Aleksandra

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

subota, 30. Mart, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Vukašin Stojkov

subota, 30. Mart, 2013.

Zdravo imenjače, nažalost događaj je zatvorenog tipa i mesta su popunjena, ali možete nam se pridružiti u subotu na Startup Standupu gde će isto biti super predavanja i prezentovanja kompanija. Sam rok za prijavu startapa za Seedcamp je istekao u ponedeljak.

Vukasin

subota, 30. Mart, 2013.

Postovani, Student sam 4.godine Fakulteta organizacionih nauka,i sa kolegama razvijam web servis i aplikaciju koja je jedinstvena na globalnom trzistu.U petak smo nasu ideju za aplikaciju prezentovali na Case study show u okviru Microsoft studije slucaja i nasa ideja je proglasena za najbolju od strane Microsoft. Za Vas projekat smo saznali danas,i zanima nas da li postoji neka sansa da ucestvujemo u Vasem projektu i prezentujemo nasu ideju,bar u revijalnom delu ako ne mozemo u takmicarskom.Bilo bi nam izuzetno zadovoljstvo da ucestvujemo u projektu i mnogo bi nam znacilo ako biste nasu molbu prihvatili.