Novosadski FTN ipak uvodi Data Science smer — Informacioni inženjering počinje naredne školske godine

Nakon što je dvaput bio izbačen iz zvaničnog nastavnog programa, Data Science smer se ipak našao u ovogodišnjem konkursu za upis na novosadski FTN.

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zvanično je uveo smer za Data Science u svoj program za 2017/2018. godinu.

U konkursu za upis na osnovne akademske i master studije koji je danas objavljen našao se i smer za nauku o podacima pod nazivom Informacioni inženjering, na koji će biti upisano 60 studenata, od čega 10 na budžet.

Ovaj smer je u decembru prošle godine bio izglasan u godišnjem planu Naučno-nastavnog veća, međutim nije se našao u predlogu upisnih kvota za narednu školsku godinu. Tadašnji izgovor fakulteta je bio nepostojanje prostornih kapaciteta za obavljanje nastave na ovom smeru, kao i 2016. godine kada je takođe bio izbačen iz nastavnog programa.

Nakon višestrukih napora predstavnika IT industrije, predlog upisnih kvota je ipak izmenjen u korist Data Science smera tako da će studenti od nove školske godine moći da ga pohađaju i na osnovnim akademskim i na master studijama FTN-a.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu