Novosadski FTN ipak uvodi Data Science smer — Informacioni inženjering počinje naredne školske godine

Nakon što je dvaput bio izbačen iz zvaničnog nastavnog programa, Data Science smer se ipak našao u ovogodišnjem konkursu za upis na novosadski FTN.

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zvanično je uveo smer za Data Science u svoj program za 2017/2018. godinu.

U konkursu za upis na osnovne akademske i master studije koji je danas objavljen našao se i smer za nauku o podacima pod nazivom Informacioni inženjering, na koji će biti upisano 60 studenata, od čega 10 na budžet.

Ovaj smer je u decembru prošle godine bio izglasan u godišnjem planu Naučno-nastavnog veća, međutim nije se našao u predlogu upisnih kvota za narednu školsku godinu. Tadašnji izgovor fakulteta je bio nepostojanje prostornih kapaciteta za obavljanje nastave na ovom smeru, kao i 2016. godine kada je takođe bio izbačen iz nastavnog programa.

Nakon višestrukih napora predstavnika IT industrije, predlog upisnih kvota je ipak izmenjen u korist Data Science smera tako da će studenti od nove školske godine moći da ga pohađaju i na osnovnim akademskim i na master studijama FTN-a.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Nevenka Rangelov

NAPISAO/la članak     25/05/2017

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu