Novosadski FTN ipak uvodi Data Science smer — Informacioni inženjering počinje naredne školske godine

Nakon što je dvaput bio izbačen iz zvaničnog nastavnog programa, Data Science smer se ipak našao u ovogodišnjem konkursu za upis na novosadski FTN.

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu zvanično je uveo smer za Data Science u svoj program za 2017/2018. godinu.

U konkursu za upis na osnovne akademske i master studije koji je danas objavljen našao se i smer za nauku o podacima pod nazivom Informacioni inženjering, na koji će biti upisano 60 studenata, od čega 10 na budžet.

Ovaj smer je u decembru prošle godine bio izglasan u godišnjem planu Naučno-nastavnog veća, međutim nije se našao u predlogu upisnih kvota za narednu školsku godinu. Tadašnji izgovor fakulteta je bio nepostojanje prostornih kapaciteta za obavljanje nastave na ovom smeru, kao i 2016. godine kada je takođe bio izbačen iz nastavnog programa.

Nakon višestrukih napora predstavnika IT industrije, predlog upisnih kvota je ipak izmenjen u korist Data Science smera tako da će studenti od nove školske godine moći da ga pohađaju i na osnovnim akademskim i na master studijama FTN-a.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu