Nordeus u pohodu ka “totalnoj dominaciji” na tržištu social igara za kladioničare

Vukašin Stojkov - 19. Septembar, 2012.

Jedna od najuspešnijih tehnoloških kompanija iz Srbije, beogradski Nordeus, je napravila novi veliki korak ka jačanju svog nastupa na tržištu social igara. Prethodne nedelje su objavili partnerstvo sa najvećom svetskom firmom u oblasti onlajn klađenjenja, bwin.party, kojim su dogovorili udruživanje snaga radi pravljenja nove onlajn društvene igre za sportsko klađenje.

Sportsko klađenje onlajn je velika industrija i bwin.partyju procenjuje se da će ove godine vredeti 12 milijardi dolara, izuzimajući SAD. Zanimalo nas je da li je ulazak na ovo tržište bio deo Nordeusove strategije odranije ili se pojavilo kao opcija kada se pojavio i voljan partner.

U izjavi za Startit, vođa Nordeusovog Business Development odeljenja Nikola Čavić je podelio sledeće uvide sa nama:

Brzo nakon lansiranja Top Eleven-a na svetsko tržište, uočili smo ogroman potencijal na tržištu sportskih onlajn igara koje se bave temom klađenja.

Ta hipoteza je bila potvrđena i od strane naših korisnika koji su veoma često tražili nove mogućnosti u igri, između ostalog i mogućnost klađenja na njihove fudbalske mečeve u Top Elevenu.

Sa ovim na umu, odluka o stupanju u partnerstvo sa bwin.party je apsolutno bila deo naše strategije.

Redovni čitaoci Startita već znaju čime se bavi Nordeus, no ne škodi da se podsetimo – u pitanju je mlada beogradska kompanija koja se bavi izradom računarskih igara, autor najigranije sportske igre na Internetu, fudbalskog menadžera Top Eleven. Poznati su već postizanjem sjajnih rezultata, gde je jedan od najskorijih povećanje broja igrača Top Elevena za jedan milion u samo mesec dana.

Nordeusovci su pratili razvoj tržišta društvenih onlajn igara i bili su spremni da ugrabe novu priliku:

Gejming industrija u prethodnom periodu još nije bila spremna za aplikacije koje će se baviti onlajn klađenjem, tako da smo iskoristili proteklih godinu dana dok se menjala regulativa da nađemo pravog partnera.

Imali smo prilike i ponude da sarađujemo sa svakom velikom firmom iz sveta onlajn klađenja, ali je bwin.party bio daleko najbolji izbor za nas.

bwin.party je najveća svetska kompanija za onlajn klađenje kojom se trguje na berzi (Londonskoj), najpoznatija po svojim proizvodima kao što su PartyPoker.com ili bwin.com. Nastala je upravo spajanjem kompanija iza ovih proizvoda u martu 2011., u kojoj godini je ostvarila profit od skoro pola milijarde evra. U pitanju je zaista ozbiljan partner za ozbiljne planove koje imaju u Nordeusu:

Osim toga što su najveća firma na svetu za onlajn poker i kazino igre, oni su takođe najveća firma na svetu za onlajn sportsko klađenje i veoma prepoznatljiv brend u sportskim krugovima.

Ono što zelimo da ostvarimo sa ovim partnerstvom je totalna dominacija na tržištu onlajn društvenih igri za sportsko klađenje, baš kao što dominiramo sa Top Elevenom u svetu društvenih sportskih igrica. Smatram da je bwin.party odličan partner i mislim da smo u idealnoj poziciji da zajedno lansiramo uspešan proizvod i postanemo lideri i na ovom tržištu.

Mislim da je ovo idealna prilika za naše talentovane programere da budu deo novog trenda u svetu i iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da pogledaju otvorene pozicije na našem sajtu.

Nastavite da nas pratite za nove informacije o ovom Nordeusovom i bwin.partyjevom igračkom naslovu, kao i o drugim novostima iz ove kompanije.

Do tada pogledajte i naše prethodne članke o ovoj beogradskoj kompaniji koja pravi igrice uključujući njen prikaz, opsežan intervju sa osnivačima, te vesti o partnerstvu sa ruskom društvenom mrežom Odnoklassniki i skorašnjem miljokazu od šest miliona redovnih igrača Top Elevena.