Nakon velikog uspeha sa svojom prvom igrom, Top Eleven, domaći gejming studio Nordeus danas je objavio svoju treću igru.

Spellsouls: Duel of Legends je od 10. januara u “soft launch”-u, a među prvima su imali priliku da je testiraju igrači iz Srbije. Iz kompanije nisu želili da informacija o igri tada ide u javnost, a danas je objavljujemo uz njihovu dozvolu.

Igra je trenutno dostupna samo za iOS uređaje u osam zemalja (Kanadi, Tajvanu, Hrvatskoj, Australiji, Novom Zelandu, Norveškoj, Švedskoj i Holandiji). Od danas je možete skinuti sa Apple-ovog AppStore-a.spellsouls-nordeus-game-3
Nova Nordeusova igra, Spellsouls je card-based MOBA (multiplayer online battle arena) u kojoj se igrači takmiče kroz PvP borbe u realnom vremenu. Svaki igrač razvija sopstveni arsenal moći, čini i vojske Miniona sakupljanjem karata i pravljenjem špilova koje koristi sa ciljem da sakupi što više duša svojih neprijatelja.

Na trejleru možete pogledati kako izgleda Nordeusova igra sa AAA grafikom na mobilnom:

Suosnivač i CTO Nordeusa, Ivan Stojisavljević, prokomentarisao je rad na novoj igri koji je trajao dve godine:

Spellsouls je izgrađen na našem umeću u kompetitivnom gejmingu i sa ciljem da igračima pružimo pravu kombinaciju žanrova – balans između akcije i strateške umešnosti. U Spellsouls smo utkali mnogo znanja i stručnosti koje smo sticali godinama razvijajući i unapređujući Top Eleven, kao i ostale igre; a AAA produkcija i visoka angažovanost igrača su nam dva najveća prioriteta.

Za sada znamo da ovo svakako nije jedina nova igra na kojoj rade, već da su im planovi dosta ambiciozniji. O tome možete dodatno pročitati u intervjuu sa njihovim direktorom Art odeljenja, Derilom Klulouom.

daryl-clewlow-r225xIdemo ka tome da budemo studio mobilnih igara AAA standarda. Rastemo, a svaki put kada narastemo više izbacićemo proizvod koji će biti broj 1, ili barem, u prvih 10, u zavisnosti od žanrova na koje pucamo.

*Vest ćemo ažurirati kako budemo dobijali još detaljnijih informacija o igri.