Nedeljni osvrt: SLNS, Startup Kids u Novom Sadu, Startup Standup, Seedcamp u Beogradu, Warrantly

Ovonedeljni osvrt počinjemo najavom Launchhub-a da će jednom od nagrađenih učesnika Startup Live Novi Sad dodeliti Wild Card i time im dati prednost prilikom selekcije u ovom akceleratoru. Jako cool događaj (i opet u Novom Sadu) – The Startup Kids, dokumentarac o mladim internet preduzetnicima, je besplatno projektovan 10. aprila. Film sadrži fantastične razgovore sa osnivačima mega-uspešnih

Ivan Rašić
14/04/2013

Ovonedeljni osvrt počinjemo najavom Launchhub-a da će jednom od nagrađenih učesnika Startup Live Novi Sad dodeliti Wild Card i time im dati prednost prilikom selekcije u ovom akceleratoru.

Jako cool događaj (i opet u Novom Sadu) – The Startup Kids, dokumentarac o mladim internet preduzetnicima, je besplatno projektovan 10. aprila. Film sadrži fantastične razgovore sa osnivačima mega-uspešnih startapa, kao što su SoundCloud, Dropbox i Vimeo, i pomaže da “uđete u mindset” preporučljiv za web preduzetnika.

Uglješa Erić, najnoviji član Startit ekipe, je sjajno dočarao atmosferu sa Startup Standup: Academy Edition. 6. aprila u velikoj pozorišnoj sali UK Vuk su po prvi put predstavljane ekipe Startap Akademije pred vi[e od 400 učesnika, a gosti iz inostranstva su ocenili event kao “najbolju startap konferenciju ovog dela Evrope.”

(Srdačne čestitke DataMaid ekipi za pobedu na ovom događaju!)

A samo dan pre Startup Standup eventa održan je i Mini Seedcamp na kraljevskom dvoru u Beogradu je realizovala organizacija SEE ICT uz podršku Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra. Prestolonaslednik je i otvorio skup, a posetiocima se obratio i ambasador Velike Britanije Majkl Devenport. Na događaju su se mogli čuti saveti poput “kako NE dobiti investiciju”, panel o tome da li je korisno/potrebno otići van Srbije zarad uspeha startapa,  kao i pitchevi izabranih timova.

And last, but not the least, je i vest o jednom od najinteresantnijih “startapa diplomaca” sa Akademije je Warrantly, web servis koji bi trebao da premesti vaše garancije online i time olakša proces servisiranja vaših uređaja. Warrantly omogućava prodavcima da izdaju online garancije, a kupcima da svoje postojeće konvertuju u digitalnu formu, kako se ne bi desilo da ih izgube.

Jako uzbudljiva nedelja, jedva čekamo narednu! Bring it on.

Ivan Rašić

Objavio/la članak.

nedelja, 14. April, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije