Nedeljni osvrt: SLNS, Startup Kids u Novom Sadu, Startup Standup, Seedcamp u Beogradu, Warrantly

Ovonedeljni osvrt počinjemo najavom Launchhub-a da će jednom od nagrađenih učesnika Startup Live Novi Sad dodeliti Wild Card i time im dati prednost prilikom selekcije u ovom akceleratoru.

Jako cool događaj (i opet u Novom Sadu) – The Startup Kids, dokumentarac o mladim internet preduzetnicima, je besplatno projektovan 10. aprila. Film sadrži fantastične razgovore sa osnivačima mega-uspešnih startapa, kao što su SoundCloud, Dropbox i Vimeo, i pomaže da “uđete u mindset” preporučljiv za web preduzetnika.

Uglješa Erić, najnoviji član Startit ekipe, je sjajno dočarao atmosferu sa Startup Standup: Academy Edition. 6. aprila u velikoj pozorišnoj sali UK Vuk su po prvi put predstavljane ekipe Startap Akademije pred vi[e od 400 učesnika, a gosti iz inostranstva su ocenili event kao “najbolju startap konferenciju ovog dela Evrope.”

(Srdačne čestitke DataMaid ekipi za pobedu na ovom događaju!)

A samo dan pre Startup Standup eventa održan je i Mini Seedcamp na kraljevskom dvoru u Beogradu je realizovala organizacija SEE ICT uz podršku Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra. Prestolonaslednik je i otvorio skup, a posetiocima se obratio i ambasador Velike Britanije Majkl Devenport. Na događaju su se mogli čuti saveti poput “kako NE dobiti investiciju”, panel o tome da li je korisno/potrebno otići van Srbije zarad uspeha startapa,  kao i pitchevi izabranih timova.

And last, but not the least, je i vest o jednom od najinteresantnijih “startapa diplomaca” sa Akademije je Warrantly, web servis koji bi trebao da premesti vaše garancije online i time olakša proces servisiranja vaših uređaja. Warrantly omogućava prodavcima da izdaju online garancije, a kupcima da svoje postojeće konvertuju u digitalnu formu, kako se ne bi desilo da ih izgube.

Jako uzbudljiva nedelja, jedva čekamo narednu! Bring it on.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Ivan Rašić

Unesite termine za pretragu