Najaktuelniji frejmvorci u JavaScript ekosistemu — Framework day u beogradskom Startit Centru

Na konferenciji će biti obrađeni frejmvorci poput Angulara, Reacta, Vue-a i Meteora.

Tanja Marin - 11. Februar, 2019.

U beogradskom Startit Centru će u subotu, 23. februara, sa početkom u 11 i 30 biti održana mini konferencija posvećena JavaScipt frejmvorcima. Konferenciju zajednički organizuju Startit i Quantox sa namerom da zainteresovanim korisnicima JavaScripta predstave trenutno najaktuelnije frejmvorke koji se koriste u ovom ekosistemu.

Predavači, među kojima su Nikola Jeremić, Marko Kažić, Bojan Ivanac i Igor Talić, će govoriti o Angular, React, Vue i Meteor frejmvorcima. Oni će tokom predavanja govoriti o dobrim i lošim stranama ovih frejmvorka, njihovim najboljim praksama i o specifičnim funkcionalnostima.

Nikola Jeremić će održati predavanje na temu ‚‚Angular: Umesto izmišljanja rupe na saksiji”, tokom kojeg će govoriti o mogućnosti korisnika ovog frejvorka da se fokusiraju na biznis logiku, kao i o njegovim dobrim stranama u radu sa reaktivnim formama, tabelama i streamovima podataka.

U fokusu predavanja Marka Kažića će biti Meteor (‚‚Meteor: Izomorfni Javascript za ljude i startape”), njegova primena na platformi Zamphyr i razlozi zbog kojih je on dobar za brzi razvoj, šta to radi bolje od drugih JavaScrip platformi i koje su prednosti izomorfne platforme.

O prednostima, manama i ekosistemu Reacta će detaljnije pričati Bojan Ivanac, a posebnu pažnju će posvetiti tome da prisutnima pojasni kako da kanališu slobodu koju ovaj frejmovork pruža pri pisanju koda tako da kasnije omogući da on bude skalabilan i lak za testiranje.

Poslednje predavanje na Framework day konferenciji će održati Igor Talić. On će uvesti posetioce u Vue.js platformu, a zatim će govoriti od dobrim i lošim stranama Vuexa i kako on zapravo radi.

Po završetku predavanja biće održana panel diskusija sa svim predavačima tokom koje će zajedno sa moderatorom pokušati da odgovore na sva relevantna pitanja koja se tiču JavaScripta i šta je to što se može očekivati u njegovom ekosistemu tokom ove godine.

Više detalja o satnici, predavačima i predavanjima dostupno je na stranici konferencije.

Kome je konferencija namenjena?

Konferenciji mogu prisustvovati svi zainteresovani, ali je prvenstveno namenjena programerima koji koriste i poznaju JavaScript programski jezik.

Prijava

Framework day će biti održan u subotu, 23. februara, u 11 i 30 u Startit Centru Beograd (Savska 5). Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno da se svi zainteresovani prijave popunom forme na sledećem linku.