FRAMEWORK DAY

FRAMEWORK DAY je mini-konferencija namenjena svima koji se bave JavaScriptom i žele da budu u toku sa nekim od najpopularnijih frejmvorka za ovaj jezik.

U subotu 23. februara ćemo organizovati jednu mini-konferenciju o JavaScript frejmvorcima, u beogradskom Startit Centru, u Savskoj 5.

Na ovom događaju ćete moći da steknete dobru predstavu o tome koji frejmvorci su najaktuelniji u JavaScript ekosistemu, šta su njihove jake i slabe strane, najbolje prakse ili deep dive u neku posebnu funkcionalnost.

Konkretni frejmvorci koje ćemo obraditi na događaju su AngularReactVueMeteor, a pored učenja i informisanja na događaju ćete moći da se upoznate i povežete sa drugim profesionalcima i entuzijastima koji se bave JavaScriptom.

Konferenciju ko-organizuju Startit i Quantox, a namenjena je JavaScript programerima koji poznaju i koriste ovaj jezik. Učešće na konferenciji je besplatno, ali je registrovanje obavezno.

KLIKNI OVDE ZA PRIJAVU

AGENDA

Agenda je u ovom trenutku okvirna (+- 30 minuta), još će se precizirati u sedmici pred održavanje događaja.

11:30 — Registracija

12:00 — Angular: Sklapanje mozaika

Razvijen od strane Gugla, sa preko milion aktivnih korisnika, Angular je danas kompletan web framework koji nam omogućava da se fokusiramo na biznis logiku, bez gubljenja vremena na “pronalaženje rupe na saksiji”. Cilj ovog predavanja jeste da se upoznamo sa snagom Angulara i dobrim praksama, pre svega u radu sa reaktivnim formama, tabelama i strimovima podataka.

Predaje Nikola Jeremić.

12:45 — Meteor: Izomorfni Javascript za ljude i startape

Ovo je priča o Meteoru kao platformi, iskustvu sa Meteorom u realnom svetu kroz rad na Zamphyr-ovoj platformi. Zašto je dobar za brz razvoj? Šta može bolje od ostatka Javaskript ekosistema? Koje su prednosti izomorfne platforme? Praktični primeri prednosti Meteora.

Predaje Marko Kažić.

13:15 — Ručak i druženje

13:45 — React: Prednosti, mane i ekosistem

S’ obizrom na slobodu u pisanju koda koju nam React pruža, jako je lako da stvari odmaknu kontroli pri skaliranju aplikacije. Prićaćemo o stvarima na koje je potrebno obratiti pažnju da bi naš kod ostao čist, skalabilan i lak za testiranje.

Predaje Bojan Ivanac.

14:15 — Dobre i loše strane Vuex-a

Vuex je zadužen za čuvanje i manipulaciju stanja Vue aplikacije. Osmišljen od strane Vue.js tima kao implementacija facebook-ovog flux modela. Kao takav čini veoma bitan deo aplikacije. Pored uvoda u Vue.js pričaćemo kako zapravo Vuex radi ispod haube, koje su dobre pa i loše strane korišćenja ovog alata i takodje kako postaviti dobru arhitekturu koja će biti od velikog značaja prilikom rasta Vaše aplikacije.

Predaje Igor Talić.

15:00 — JavaScript ekosistem i frejmvorci u 2019.

U ovoj panel diskusiji ćemo sa predavačima i moderatorom proći kroz relevantna pitanja za sve koji se bave JavaScriptom i tome šta nas očekuje u ekosistemu ovog jezika u ovoj godini.

Prijavi se za konferenciju

Ulaz na događaj je slobodan, ali je prijava neophodna — ukoliko imate bilo koje pitanje, pišite nam na kontakt@startit.rs.

Unesite termine za pretragu