Na 18. Startit Meetupu pričaće se o osnivanju firme, oporezivanju i elektronskom poslovanju i trgovini

U ponedeljak, 20. oktobra održaće se 18. Startit Meetup, ovaj put posvećen poslovanju u Srbiji. Cilj nam je da sa tri sjajna govornika pokušamo da ukratko objasnimo postupke za osnivanje firme, vođenje, oporezivanje i razjasnimo mnoge dileme koje domaći zakoni i ustanove stavljaju pred nas. Govorićemo i o elektronskom poslovanju i e-trgovini u Srbiji, koje

Zoja Kukić
13/10/2014

U ponedeljak, 20. oktobra održaće se 18. Startit Meetup, ovaj put posvećen poslovanju u Srbiji. Cilj nam je da sa tri sjajna govornika pokušamo da ukratko objasnimo postupke za osnivanje firme, vođenje, oporezivanje i razjasnimo mnoge dileme koje domaći zakoni i ustanove stavljaju pred nas.

Govorićemo i o elektronskom poslovanju i e-trgovini u Srbiji, koje je možda ovih dana šampion u broju nejasnoća koji se nalazi pred preduzetnicima. Ove teme će konkretno i jednostavno predstaviti naši prijatelji povremeni autori, IT pravnik Žarko Ptiček i knjigovođe Milan Trbojević i Sofija Popara.

O osnivanju firme u Srbiji, pre svega preduzetničke agencije i društva sa ograničenom odgovornošću govoriće Žarko, koji je ujedno i autor jednog od retkih celokupnih tekstova kod nas o ovoj temi. Žarko će takođe pričati i o sticanju autorksog prava, zaključivanju ugovora (sa posebni akcentom na delatnosti IT) i o funkciji privrednog suda sa ciljem sticanja celokupne slike o privrednom sistemu u našoj zemlji.

Milan, osnival knjigovodstva Knjiški Moljac će se nadovezati na Žarkovu priču o tome kako različiti oblici pravnih lica utiču na oporezivanje, i koje alternative su vam na raspolaganju, sada kada je paušalni porez pod velom subjektivne procene koja nekada može biti dosta visoka.

Nakon toga, otpočeće se priča o elektronskom poslvanju u Srbiji, koje je svakako velika tema s obzirom da u mnogim institucijama nije priznato kako bi trebalo.

Nakon elektronskog poslovanja, Sofija će nam0 pričati o e-trgovini, uslovima i mogućnostima za njen razvoj u Srbiji s obzirom da je ovo tema koja zanima i one koji se okreću ka globalnom, ali i one koji posluju i samo na tržištu Srbije. Nakon ove priče, Sofija će Meetup završiti pričom o različitim vrstama angažovanja radnika sa kojima preduzetnici često nisu upoznati.

Ukoliko pratite Startit, znate da svo troje predavača vrlo jednostavno objašnjavaju ono što je mnogima od nas u početku nejasno, tako će biti i sada – biće kratki i konkretni, a veliki deo vremena će se ostaviti za pitanja publike. Tako da, ukoliko već imate neke nejasnoće, zapišite ih i vidimo se!

Meetup će se odražti u Domu Omladine, 20. oktobra u 18 časova, a ulaz je slobodan. Potrebno je samo da prethodno prijavite svoj dolazak putem forme ispod. Vidimo se!

 

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 13. Oktobar, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ