Na 18. Startit Meetupu pričaće se o osnivanju firme, oporezivanju i elektronskom poslovanju i trgovini

U ponedeljak, 20. oktobra održaće se 18. Startit Meetup, ovaj put posvećen poslovanju u Srbiji. Cilj nam je da sa tri sjajna govornika pokušamo da ukratko objasnimo postupke za osnivanje firme, vođenje, oporezivanje i razjasnimo mnoge dileme koje domaći zakoni i ustanove stavljaju pred nas.

Govorićemo i o elektronskom poslovanju i e-trgovini u Srbiji, koje je možda ovih dana šampion u broju nejasnoća koji se nalazi pred preduzetnicima. Ove teme će konkretno i jednostavno predstaviti naši prijatelji povremeni autori, IT pravnik Žarko Ptiček i knjigovođe Milan Trbojević i Sofija Popara.

O osnivanju firme u Srbiji, pre svega preduzetničke agencije i društva sa ograničenom odgovornošću govoriće Žarko, koji je ujedno i autor jednog od retkih celokupnih tekstova kod nas o ovoj temi. Žarko će takođe pričati i o sticanju autorksog prava, zaključivanju ugovora (sa posebni akcentom na delatnosti IT) i o funkciji privrednog suda sa ciljem sticanja celokupne slike o privrednom sistemu u našoj zemlji.

Milan, osnival knjigovodstva Knjiški Moljac će se nadovezati na Žarkovu priču o tome kako različiti oblici pravnih lica utiču na oporezivanje, i koje alternative su vam na raspolaganju, sada kada je paušalni porez pod velom subjektivne procene koja nekada može biti dosta visoka.

Nakon toga, otpočeće se priča o elektronskom poslvanju u Srbiji, koje je svakako velika tema s obzirom da u mnogim institucijama nije priznato kako bi trebalo.

Nakon elektronskog poslovanja, Sofija će nam0 pričati o e-trgovini, uslovima i mogućnostima za njen razvoj u Srbiji s obzirom da je ovo tema koja zanima i one koji se okreću ka globalnom, ali i one koji posluju i samo na tržištu Srbije. Nakon ove priče, Sofija će Meetup završiti pričom o različitim vrstama angažovanja radnika sa kojima preduzetnici često nisu upoznati.

Ukoliko pratite Startit, znate da svo troje predavača vrlo jednostavno objašnjavaju ono što je mnogima od nas u početku nejasno, tako će biti i sada – biće kratki i konkretni, a veliki deo vremena će se ostaviti za pitanja publike. Tako da, ukoliko već imate neke nejasnoće, zapišite ih i vidimo se!

Meetup će se odražti u Domu Omladine, 20. oktobra u 18 časova, a ulaz je slobodan. Potrebno je samo da prethodno prijavite svoj dolazak putem forme ispod. Vidimo se!

 

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Zoja Kukić

Unesite termine za pretragu