Mini-konferencija o razvoju softvera u cloud-u — Cloud engineering day u beogradskom Startit Centru

Na konferenciji će biti obrađene teme o razvoju softvera u “oblaku”, sa posebnim naglaskom na Java programski jezik i ekosistem oko njega.

Marija Jevtić - 8. Maj, 2019.

U beogradskom Startit Centru će u subotu, 11. maja, sa početkom u 12 časova biti održana mini-konferencija posvećena razvoju softvera u cloudu. Konferenciju koorganizuju Startit i CallidusCloud, a namenjena je Java programerima koji poznaju i koriste ovaj jezik.

Na ovom događaju posetioci će čuti nekoliko priča iz prakse od domaćih kolega, koje se odnose na različite aspekte razvijanja softvera u današnje vreme.

Miša Angeleski će održati predavanje na temu ‚,Kako smo migrirali 200 customera i isto toliko gigabajta podataka sa Oracle na HANA in-memory bazu podataka” tokom kojeg će govoriti o njegovom iskustvo sa migriranjem velike multitenant Java aplikacije, koja ima dosta spoljnih komponenti, sa Oracle na HANA-u, jednu od najbržih in-memory baza podataka na svetu.

Sofija Purić će svoje predavanje posvetiti temi Ehcache-a (‚‚Korišćenje Ehcache-a u metadata servisima visokog opterećenja”). Takođe će pričati o izazovima sa kojima su se susretali u toku razvoja i kako su ih rešili i metrikama keš regiona uz nekoliko konkrenih implementacionih primera.

O izazovima i problemima sa kojima su se sreli na putu ka Agile Development-u će pričati Zlatko Granik, a posebnu pažnju će posvetiti tome kako su srušili zid između developera i opsa i koji prateći alati su im pomogli.

U fokusu predavanja Igora Spasića će biti Quarkus – Kubernetes – Native Java frejmevork prilagođen za GraalVM and HotSpot, sačinjen od najboljih Java biblioteka i standarda. Zajedno sa Igorom ćemo kroz primere proći kroz najvažnije stvari koje Quarkus donosi.

Poslednje predavanje na Cloud engineering day konferenciji će održati Aleksandar Ivanović i Uroš Milošević. Oni će predstaviti razvojni put platforme za generisanje raznih izveštaja o korisnicima — LotusFlare.

Više detalja o satnici, predavačima i predavanjima dostupno je na stranici konferencije.

Prijava

Cloud Engineering day će biti održan u subotu, 11. maja, u 12 časova u Startit Centru Beograd (Savska 5). Ulaz na konferenciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno da se svi zainteresovani prijave popunom forme na sledećem linku.