Inspirisani ovogodišnjom temom Međunarodnog dana mladih Sigurna mesta za mlade, odlučili smo da organizujemo događaj na kome ćemo okupiti mlade preduzetnike. U opuštenoj  atmosferi u kojoj neće biti ustručavanja od postavljanja pitanja, želimo da popričamo o mogućnostima koje se dostupne mladim ljudima u našoj zemlji. Mnogo je programa, takmičenja i akceleratora koji se organizuju baš kako bi podstakli osnivanje startap kompanija, a većina naših govornika bila je deo nekih od njih.

U goste smo pozvali predstavnike pet startap kompanija. Svaka od kompanija ima svoju specifičnu razvojnu priču, a ono što ih spaja jeste to da su ih pokrenuli studenti.

Filter App je aplikacija koja objedinjuje kulturne događaje Beograda na jednom mestu. Lansiranje aplikacije bilo je prošle godine, baš u našem Centru, a nedavno je proslavljen i njen prvi rođendan. Šta je desilo u međuvremenu, biće korisno čuti od Danila, jednog od pokretača aplikacije.

O YoloBook aplikaciji smo nedavno pisali. Lansirana početkom godine, već je svoje poslovanje proširila i na BiH. O novim idejama i planovima, razgovaraćemo sa Tijanom.

Ekipa koja čini Trusteed učešćem u Generator Fluo takmičenju, ostvarila je mogućnost da bude deo mentroskog programa u Startit Centru Beograd. Nedavno su dobili i pozivnicu za takmičenje – University Startup World Cup , a Nikola će nas upututi u to kako teku pripreme za isto.

Futuring tim razvio je novu generaciju sajtova virtuelne realnosti, a kažu da je njihove sajtove najlakše zanimsliti kao “Google Street View” unutar objekta. Startap su pokrenula dva drugara iz klupe, a jedan od njih – Ivan,  biće naš panelista.

ViewPoint se bavi gejmifikacijom digitalnih marketinških kampanja i offline aktivnosti, sa idejom da obezbedi osobeno iskustvo korisnicima i unapredi komunikaciju između brendova i krajnjih korisnika. Petar će nam pričati o značajnim saradnjama i kako su ih ostvarili.

Ono o čemu ćemo još pričati sa našim panelistima jeste kako sprovesti ideju u delo, koliko rada je potrebno uložiti da bi se postigla finansijska održivost, koji su programi i obuke koje su prošli, te kako su izabrali tim. Moderator događaja biće Strahinja Krstić, takođe student, koordinator više programa za startape i suosnivač e-commerce startapa Ultras Design.

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine. Ujedinjene nacije na ovaj način nastoje da skrenu pažnju na izazove sa kojima se mladi suočavaju, od manjka sredstava i nedostatka informacija do problema praktičnih veština. Širom sveta održavaju se tribine, festivali, koncerti, predstave koje preispituju status ove društvene kategorije. Ovaj dan je prilika i da se podrže i pohvale oni koji su hrabro rešili da ostvare svoje ideje.

Prijava

Događaj je zakazan za 13. avgust sa početkom u 18 časova u beogradskom Startit Centru, Savska 5. Učešće na dodađaju je besplatno, a prijavljivanje se vrši putem sledeće forme.