LeWeb 2012: najveća evropska IT konferencija uz Instagram, Soundcloud, Dropbox — na Startitu

Vukašin Stojkov - 30. Novembar, 2012.

LeWeb je najveća evropska konferencija o Internetu i novim tehnologijama, i održava se od 4. do 6. decembra u Parizu.

Na neki način je u pitanju kruna evropskih konferencija kada su ove teme u pitanju, što je i zajednička ocena svih učesnika sa kojima sam pričao pa mi je zadovoljstvo što ću ove godine blogovati odande za Startit.

Pariski LeWeb posećuje 2.500 ljudi iz 70+ zemalja koji imaju priliku da čuju preko 100 govornika iz kompanija kao što su Google, Facebook, Dropbox, Instagrama i mnogih drugih. (Vidite kako je bilo na londonskom izdanju ove konferencije ranije ove godine.)

Tema ovogodišnjeg izdanja konferencije je Internet Stvari (Internet of Things) — hiperpovezanost uređaja putem Interneta. Procenjuje se da će do 2020. postojati više od 50 milijardi ovakvih uređaja i da će ova prilika do novih disruptivnih inovacija i revolucija u načinu na koji živimo i radimo.

U poređenju sa prethodnim izdanjima čini se kao da ovaj LeWeb nema puno “zvezda” iz Silicijumske doline, ali će svakako biti interesantno čuti Kevina Sistroma iz Instagrama koji je ranije ove godine prodao svoju kompaniju Facebooku za milijardu dolara (barem prema tadašnjoj valuaciji FBa).

Od osnivača poznatijih kompanija čuće se Aleksander Jung iz Soundclouda, Fil Libin iz Evernotea (koga smo slušali i na How to Webu), Dalton Koldvel iz App.net-a, kao i mnogi drugi osnivači, investitori i inovatori.

Zvučna imena ili ne nema sumnje da će LeWeb biti prepun interesantnih sadržaja a o najinteresantnijim ćete naravno moći da čitate na Startitu. Ukoliko ste u Parizu sledeće nedelje pingnite me a ukoliko se u zadnjem trenutku odlučite za dolazak na LeWeb karte se mogu kupiti ovde.

Lepo hvala Eniacu koji me je preporučio kao zvaničnog blogera za LeWeb

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa