„Learning for the 21st Century” — besplatni treninzi programiranja robotića za decu u Startit Centru Zrenjanin

U periodu od septembra 2019. do aprila 2020. organizacija SEE ICT i Startit Centar Zrenjanin radiće na sprovođenju projekta „Learning for the 21st century” koji se sprovodi u partnerstvu sa UNICEF-om.

milicamilojkov - 5. Novembar, 2019.

„Learning for the 21st Century”, besplatni treninzi programiranja robotića za decu održavaće se u narednom periodu u Startit Centru Zrenjanin. U periodu od septembra 2019. do aprila 2020. godine organizacija SEE ICT i Startit Centar Zrenjanin radiće na sprovođenju projekta „Learning for the 21st century” koji se sprovodi u partnerstvu sa UNICEF-om.

Ideja projekta je da deca, starosti od 11 do 14 godina (V, VI, VII, VIII razred osnovne škole), kroz treninge steknu osnovna znanja o programiranju i robotici i razviju interesovanje za ove teme. Polaznici će imati priliku da se upoznaju i poigraju sa robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, plivaju, igraju i izvode razne druge akrobacije. Tokom tri treninga od po tri sata naučiće kako da sami upravljaju robotima, koristeći jednostavan programski kod.

Prolaskom kroz ove treninge želimo da decu upoznamo sa novim tehnologijama pomoću kojih će razviti nova interesovanja i veštine korisne u svakodnevnom životu. Realizacija treninga odvijaće se u 12 gradova u Srbiji.

Trajanje i termini

U skladu sa školskim smenama, odredili smo termin treninga za koja možete prijaviti svoje dete:

Prijave

Prva trening sesija u Zrenjaninu će se održati od 3. do 5. decembra, a vaše dete možete prijaviti putem sledećeg prijavnog formulara.

Uslovi za upis

Tročasovni treninzi će se održati u Startit Centru Zrenjanin (Trg slobode 7, na prvom spratu). Za više informacija oko prijava možete nas kontaktirati putem mejla zrenjanin@startit.rs ili na broj 0644902489.