„Learning for the 21st Century”, besplatni treninzi programiranja robotića za decu održaće se u periodu od septembra 2019. do aprila 2020. godine u 12 gradova u Srbiji — Pančevo, Subotica, Novi Sad, Beograd, Zrenjanin, Novi Pazar, Čačak, Inđija, Kragujevac, Niš, Šabac i Vršac. Na sprovođenju projekta radiće organizacija SEE ICT u partnerstvu sa UNICEF-om.

Ideja projekta je da deca, starosti od 11 do 14 godina (V, VI, VII, VIII razred osnovne škole), kroz treninge steknu osnovna znanja o programiranju i robotici i razviju interesovanje za ove teme. Polaznici će imati priliku da se upoznaju i poigraju sa robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, plivaju, igraju i izvode razne druge akrobacije. Tokom tri treninga od po tri sata naučiće kako da sami upravljaju robotima, koristeći jednostavan programski kod.

Prolaskom kroz ove treninge želimo da decu upoznamo sa novim tehnologijama pomoću kojih će razviti nova interesovanja i veštine korisne u svakodnevnom životu. Prvi krug treninga će se održavati u prostoru SINHRO u Pančevu, Startit Centru Subotica, Startit Centru Novi Sad i Startit Centru Beograd.

Trajanje i termini

U skladu sa školskim smenama, u svakom gradu su određena po dva termina treninga za koja možete prijaviti svoje dete:

Beograd

Novi Sad

Subotica

Vršac

Zrenjanin

Čačak

Prijave

Biće održano nekoliko treninga u svakom gradu, a u nastavku su datumi održavanja i formulari za prijavu za svaki od termina:

Beograd

Novi Sad

Subotica

Zrenjanin

Čačak

Uslovi za upis