Lansiran Fliiby v3 - budućnost digitalnog izdavaštva

Sinoć je u Mikser Hausu, tačno 7 godina od osnivanja domaćeg startapa Fliiby, lansirana i njegova verzija 3, ovaj put još ambicioznija i kvalitetnija od prethodne. Fliiby v3 želi da menja budućnost digitalnog izdavaštva i omogući svim online izdavačima da unovče sadržaj koji objavljuju. Najavljen je kao revolucija u monetizaciji i distribuciji digitalnog sadržaja, a

Dunja Lazić
23/08/2014

Sinoć je u Mikser Hausu, tačno 7 godina od osnivanja domaćeg startapa Fliiby, lansirana i njegova verzija 3, ovaj put još ambicioznija i kvalitetnija od prethodne.

Fliiby v3 želi da menja budućnost digitalnog izdavaštva i omogući svim online izdavačima da unovče sadržaj koji objavljuju.

Najavljen je kao revolucija u monetizaciji i distribuciji digitalnog sadržaja, a rezultat je višegodišnjeg rada Fliiby tima i oslanja se na lekcije koje su naučili praveći biblioteku fajlova koja je na svom vrhuncu, 2010. godine, imala 6 miliona aktivnih korisnika mesečno.

Fliiby, koji je skraćenica od File Library biće novi konkurent brojnim trenutnim platformama za objavljivanje sadržaja online, a poseban je po tome što će objediniti sve medije na jednom mestu i tako potencijalno biti zanimljiv velikom broju korisnika.

Pod sloganom Publish anything, Fliiby već ovih dana kreće u osvajanje sveta digitalnog izdavaštva, a kao korisnike između ostalih navodi: fotografe, videografe, muzičare, ilustratore, dizajnere i pisce.

nemanja divjakPlan je da digitalnim izdavačima ponudimo platformu koja će omoguciti da imaju prelepe profile koji se mogu koristiti kao portfolio a za one koji imaju svoj orginalan sadržaj nudimo partnerski program sa kojim će moći da monetizuju svoje radove.

Fokus u startu će nam biti da lokalne izdavače sa Balkana privučemo u program putem direktnih ugovora sa producentskim kućama i umetnicima, ali uporedo ćemo raditi i na inostranom tržištu.

fliiby

Jedna od novina je i dynamic unlimited storage za aktivne korisnike koji funkcioniše tako da je objavljivanje besplatno sve dok korisnik isporučuje popularan i kvalitetan sadržaj. Korisnici će takođe imati uvida u statistike poput broja pregleda i popularnost sadržaja, ali će moći da prate i dinamiku rasta prihoda.

Vujadin Divjak, jedan od osnivača ovog startapa, istakao je da je transformacija važnija od progresa, te da je zaokret ka izdavaštvu bio jedan od ključnih momenata za kreiranje Fliiby v3.

vujaNajvažnija je mogućnost adaptiranja na sve promene, u trenutku kada se one dese, budućnost vašeg startapa će zavisiti od vaše mogućnosti prilagođavanja i brzog reagovanja.

Fliiby je u maju ove godine proglašen za najbolji startap Startit festa što im je dalo zaleta za nove podvige i pripremilo ih za sinoćnje lansiranje verzije 3.

Dunja Lazić

Objavio/la članak.

subota, 23. Avgust, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije