Kako su nastali Underrail i Armed Heist? — SGA Game Meetup u beogradskom Startit Centru

SGA meetup će biti održan 22. oktobra od 18 časova.

Milena Stojanović - 18. Oktobar, 2019.

Novi SGA meetup biće održan 22. oktobra od 18 časova u beogradskom Startit Centru.

Na ovom meetup-u biće reči o stvaranju igara Underrail i Armed Heist. Obe igre su privukle pažnju igrača širom sveta i pokupile dobre kritike sa različitih strana.

Teme i predavači

Muzika za uši hard-core gejmera su reči „stare video igre koje su pretvorene u izometrijske role-play igre sa fokusom na israživanje i borbu”. Verovatno je to razlog velikog uspeha ove igre, o kojoj se ponovo naširoko priča od kada je u julu ove godine objavljen DLC, Underrail: Expedition. U sklopu teme Kratka istorija razvoja jednog indie RPG-a, Dejan Radišić će ispričati kako je igra nastala, koje faze razvoja su uticale na to što je ona danas, uz naravno njegov lični osvrt, kao nekog ko je radio development, art i dizajn.

Šta je sve potrebno kako bi se napravila dobra igra, a uz to i profitirati, predstaviće Marko Dimitrijević i Nenad Rajković u sklopu dela meetup-a koji nosi naziv From Zero to Hero. Učesnici će imati priliku da čuju kako se radilo na igri Armed Heist, kao i to kako održavati igru ovolikog obima.

Prijave

SGA Meetup će biti održan u utorak, 22. oktobra, sa početkom u 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Ulaz je slobodan, a prijava na ovom linku je obavezna.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa