JobPrep — Besplatne radionice za studente koji traže posao u IT-u

Učešće na projektu je besplatno za sve studente završnih godina i master studija koji izučavaju informacione tehnologije.

Nevenka Rangelov - 8. Mart, 2017.

JobPrep, niz radionica i predavanja na temu zapošljavanja u IT-u, održaće se tokom narednog vikenda u beogradskom Startit Centru.

Projekat u organizaciji članova studentske organizacije Matematičkog fakulteta Omikron, ima za cilj da pomogne studentima u traženju posla u IT sektoru kroz radionice i povezivanje sa HR stručnjacima od kojih će moći da saznaju šta je to što IT kompanije traže kod budućih zaposlenih.

Prvog dana projekta polaznici će imati priliku da nauče kako da sastave kvalitetan CV i kako da vode svoj LinkedIn profil. Predavanja će držati stručnjaci iz kompanije Endava.

Drugi dan projekta će biti započet panel diskusijom koju će voditi kompanije Endava, Zühlke i Nordeus, nakon čega će polaznici učestvovati u „Speed Dating” formatu razgovora za posao, gde će im HR menadžeri dati povratnu informaciju i njihov utisak o učesnicima simulacije. Simulaciju razgovora za posao će voditi kompanije Endava, CCBill, Mad Head Games i Zühlke.

Prijava

JobPrep će se održati 18. i 19. marta u beogradskom Startit Centru. Učešće na projektu je besplatno za sve studente završnih godina i master studija koji izučavaju informacione tehnologije. Prijave su otvorene na www.omikron.org.rs/jobprep i traju do 15. marta.