Izgradi uspešan biznis na Startap akademiji — Otvorene prijave za petu generaciju učesnika

Otvaramo prijave za novu generaciju Startap akademije — ako ste pokrenuli ili planirate da uskoro pokrenete tehnološki biznis, ovo je za vas.

Vukašin Stojkov - 8. Septembar, 2016.

Timovi iz prethodnih četiri generacija Startap akademije su do sada uzeli preko 1.000.000€ investicija od ulagača iz Evrope i Severne Amerike. Dosta važnije, mnoge ekipe su izgradile stvarne biznise koje su do sada imale prihode preko 500.000€, a tek očekujemo da se iz ovih skromnih početaka razviju uspešne nove srpske IT kompanije.

To je upravo bio i ostaje cilj ovog našeg projekta — želimo da pomognemo domaćim preduzetnicima da naprave što više što uspešnijih kompanija koje će razvijati inovativne proizvode i biznise koji se takmiče na globalnom tržištu.

Kome je namenjena Startap akademija?

Ako ste tvoj tim i ti pokrenuli tehnološki biznis koji niste još razvili, gradite ili ste izgradili proizvod koji biste želeli da komercijalizujete, Startap akademija je verovatno za vas. Nakon programa ćete lakše uočiti i izbeći rizike, uviđati prilike koje vam se pojavljuju i tako biti u prilici da izgradite uspešniji biznis.

marko-gacesaZahvaljujući znanjima i informacijama koje smo dobili na Startap akademiji promenili smo inicijalni plan i uštedeli €80.000.  — Marko Gaćeša, drytools

Na programu ćete dobiti niz bitnih informacija i lekcija vezanih za najvažnije i najkurentnije preporučene prakse kod razvoja biznisa, a koje su sračunate na to da minimizuju rizik od gubitka vremena i novca, neuspeha.

Milos Milic

Izgradili smo platformu preko koje je do danas prodato 33000 grla u vrednosti od 1.300.000€, samo u Srbiji imamo 5200 farmi sa 52000 grla na prodaju… A tek smo na početku.

Na startap akademiji smo napravili prve korake, dobili ključnu pomoć kod prve od ukupno 200.000€ investicija. — Miloš Milić, Farmia

Bavićemo se i time kako doći do mušterija — kako postaviti i realizovati marketinšku i prodajnu strategiju, što je uvek bio poseban izazov za kompanije sa ovih prostora. Povezaće vas  i sa najiskusnijim i najpametnijim preduzetnicima i profesionalcima iz Srbije koji će moći da vam pomognu sa izazovima.

znam-da-mozemo

Najvažnije, bićete okruženi drugim ljudima koji su pokrenuli svoje poduhvate, a dosadašnje generacije su pokazale da je ova vrsta mreže uzajamne podrške i zdravog okruženja (u kome su ljudi jednako “ludi”, ambiciozni i kreativni kao vi) jedna od najvećih vrednosti programa.

Podrška izabranim startapima

Ove godine će jedan od partnera programa biti i Telekom Srbija, kompanija koja kroz razne projekte, pre svega kroz podršku rada Startit Centara u Beogradu i Inđiji, već podržava razvoj startap zajednice. Naredni korak u ovoj podršci će biti u direktnoj vezi sa Startap akademijom, odnosno sa timovima koji će učestvovati na ovogodišnjoj iteraciji — detalje ćemo uskoro objaviti.

Ni jedan tim sa Startap akademije neće biti ni u kakvoj vrsti obaveze prema ovoj ili bilo kojoj drugoj kompaniji.

Da biste se upisali na Startap akademiju potrebno je i da nam demonstrirate da ste ozbiljni, posvećeni i dovoljno zreli da u ovom trenutku startujete preduzetničku karijeru. Subvencionisana cena kursa je 399 evra, a razliku do pune cene pokrivamo mi, Startit/SEE ICT, kao autori i implementatori projekta.

Program ćemo voditi Ivan Aksentijević i ja.

→ Prijave će biti otvorene do 10. oktobra, program počinje 15. novembra, a dodatne tehničke detalje kursa kao i link za prijave možeš videti na ovoj stranici.