Ističe vreme za prijavu: Čuveni Univerzitet Yale nudi besplatne online kurseve, nastava počinje danas

Predavači objašnjavaju veštine pregovaranja, obrađuju temu svetske finansijske krize i pričaju o moralnim temeljima politike...

Besplatni onlajn kursevi američkog Univerziteta Yale počinju danas, predavanja pokrivaju 11 oblasti, a prijave su moguće putem sajta Coursera.

Kursevi izdvojeni u ovom tekstu spadaju među Yale-ove najpopularnije i njihovo pohađanje je besplatno osim ukoliko polaznik kursa želi da mu predavač ocenjuje domaće zadatke, i da na kraju kursa dobije diplomu, a u tom slučaju treba da izdvoji 49 dolara.

Univerzitet daje mogućnost svakome ko se odluči da pohađa kurs da zatraži finansijsku pomoć ukoliko zaista ne može da izdvoji taj novac.

U nastavku se nalaze linkovi ka stranicama sajta Coursera za prijavu na pohađanje kurseva, a  detaljniji opisi tema mogu se pročitati ovde.

Kursevi:

Finansijska tržišta

Uvod u principe upravljanja rizikom i uticaja psihologije na ponašanje investitora i finansijskih savetnika. Cilj je da polaznici kursa bolje razumeju bankarsku industriju “in real life”.

Nauka o blagostanju

Zasnovan na najpopularnijem kursu u istoriji Jejla, ove lekcije kombinuju pozitivnu psihologiju sa primenom nauke o ponašanju u svakodnevnom životu. Cilje je da se polaznici nauče kako da uvećaju sopstvenu sreću koristeći konkretne, produktivne navike.

Uvod u pregovaranje

Ovaj kurs je osmišljen tako da pomogne polaznicima u strukturisanju i analizi pregovora. U kurs je uključena mogućnost da se pregovora sa drugim polaznicima koristeći studije slučajeva koje su bazirane na uobičajenim primerima iz poslovnog i privatnog života.

Uvod u psihologiju

Cilj kursa je da studentima pruži sveobuhvatan pregled naučnog proučavanja misli i ponašanja. Teme predmeta uključuju percepciju, komunikaciju, učenje, pamćenje, donošenje odluka, ubeđivanje, emocije i društveno ponašanje.

Moralni temelji politike

Predavač pokušava da objasni na koje sve načine moderno zapadno društvo odgovara na pitanje: „Kada vlade zaslužuju našu odanost i kada im to treba uskratiti?”

Svetska finansijska kriza

Predavači istražuju uzroke, događaje, reakcije na strategije i posledice vezane za nedavnu globalnu finansijsku krizu –  i govore kako da se primene lekcije koje su naučene i na krize koje će se dešavati u budućnosti.

Svakodnevno roditeljstvo: Osnove odgoja dece

Na ovom kursu polaznik dobija detaljna uputstva za negovanje onoga što se smatra idealnim ponašanjem kod dece i adolescenata. Kurs se, takođe, bavi uobičajenim zabludama o roditeljstvu.

Priručnik za studente prava

Kurs je namenje kako nadolazećim studentima prava koji žele da steknu neku prednost, tako i onima na kasnijim godinama studija, koji žele da osveže svoje znanje.

Moralnosti svakodnevnog života

Ovaj kurs zalazi dublje u psihološke temelje naših moralnih života. Teme uključuju saosećanje, poreklo morala, kao i istraživanje načina na koje različite kulture utiču na moralne misli i postupke.

Osnove globalnog zdravlja

Kurs je zamišljen kao sveobuhvatni uvod u globalno zdravlje. Poseban naglasak je stavljen na zemlje sa niskim i srednjim prihodima, zdravlje siromašnih, zdravstvene disparitete i na to kako je zdravlje važno u kontekstu globalne međuzavisnosti.

Uvod u klimatske promene i zdravlje

* Napominjemo da je ovaj kurs besplatan samo prvih sedam dana

Ovaj kurs je osmišljen tako da ključne informacije o klimatskim promenama dođu u ruke ljudi koji mogu da preduzmu konkretne korake u borbi protiv promena koje se dešavaju globalno. Predavači tu ubrajaju zdravstvene radnike i stručnjake za zaštitu životne sredine, kao i širu javnost.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Marko Marković

Unesite termine za pretragu