Nagrada za domaću Mikroelektroniku — Proizvod Hexiwear dobitnik prestižne ECN IMPACT Award

Hexiwear IoT, proizvod Mikroelektronike i NXP-a, dobitnik je ECN IMPACT nagrade i tri priznanja od strane ARM TechCon Innovation Challenge.

Strahinja Krstić - 4. Novembar, 2016.

Hexiwear IoT, razvojna platforma za nosive uređaje napravljena od strane srpske Mikroelektronike i njihovog partnera na projektu NXP-a, osvojila je juče prestižnu ECN IMPACT nagradu u kategoriji brzog prototipiranja, kao i tri priznanja od strane ARM® TechCon Innovation Challenge za “Najbolji IoT proizvod”, “Najbolji u kategoriji” i “Izbor čitalaca”.

Dr. Đorđe Marinković, direktor poslovnog razvoja Mikroelektronike navodi da im je ukazana velika čast ovim nagradama.

djordje-marinkovicHexiwear omogućava dizajnerima i inženjerima da brzo prelaze sa ideje na prototipiranje, a odatle do same proizvodnje. Za nas je velika je čast biti izabran za ECN IMPACT nagradu, kao i biti trostruki dobitnik nagrada na ARM TechCon Innovation Challenge.

hexiwear_kickstarter (8)

Ian Ferguson, zamenik predsednika za marketinške i strateške saradnje kompanije ARM objašnjava:

ian-fergusonDa bi IoT mogao da raste, developeri moraju imati rešenje koje će im omogućiti da efikasno razvijaju povezane proizvode. Hexiwear platforma postiže ovo veoma dobro. NXP i Mikroelektronika su uradili sjajan posao ubedivši ARM-ove tehničke eksperte, urednike Design News-a i hiljade čitalaca da zaslužuju pobedu u veoma konkurentnom polju.

Kada smo pisali o Hexiwearu, ekipa je bila u Kickstarter kampanji, a od tada uspeli su da stignu do prestižnih nagrada u industriji koje potvrđuju kvalitetan rad ove kompanije. Tada je Srđan Mišić, marketing menadžer Mikroelektronike, ovu platformu opisao na vrlo jednostavan način:

Srdjan-Misic-MikroelektronikaTo je mali, moćni, beskonačno nadogradljivi razvojni sistemčić koji izgleda kao šestougaoni ručni sat, s tim što u rukama veštih inženjera može da bude hiljadu različitih stvari.

Pritom je dizajniran kao potrošački uređaj. Čim napravite prototip možete da ga isprobate – bilo da hoćete da napravite pametni sat ili nekakav kontroler koji ćete zakačiti za zid ili bilo gde drugde. Hexiwear će izgledati dobro, a to je važno koliko i sama funkcionalnost.

Ovaj uređaj može biti meteorološka stanica, pedometar, pratilac pokreta — može biti sat, privezak, ali i baza za stotine drugih senzora, aktuatora i transivera.