Heapcon, konferencija u srcu IT zajednice, širi znanje i povezuje nas svojim četvrtim izdanjem

Preko 500 učesnika u dva dana programa pokazuju raznovrsnost i složenost IT industrije i njenih izazova.

Stefan Alidini
27/10/2023

Heapcon 2023, velika domaća IT konferencija, ove godine će se održati 2. i 3. novembra u Madlenianumu u Beogradu.

Program konferencije će se odvijati u periodu 8:00–17:30h prvog dana, odnosno 8:30–17:10h drugog dana, a pored sesija, svaki dan biće otvoren i zatvoren keynote predavanjima.

Pored toga, konferencija će imati i expo zone, kao i niz predavanja i mogućnosti za povezivanje sa stručnjacima i deljenje iskustava, a očekuje se da program isprati preko 500 učesnika, što uživo, što online.

Program konferencije

Program je koncipiran tako da okupi kvalitetne govornike i zanimljive teme iz najrazličitijih grana IT industrije. Biće reči o mikroservisima, web aplikacijama, QA, paradigmama, OAuth, i mnogo toga drugog.

Neki od istaknutih govornika biće Scott Chacon, osnivač GitHuba i GitButler-a, Sendil Kumar Nellaiyapen iz Uber-a, Kim Phifer iz Rho Business Banking, Sven Peters iz Atlassian-a, i Álvaro Sánchez-Mariscal iz Oracle-a.

Koncepciju i raznovrsnost programa dobro pokazuju keynote predavanja:

Pored inostranih govornika, na Heapconu će izlagati i niz istaknutih domaćih stručnjaka koji će predstaviti neke od izazova u svojim industrijama, podeliti rezultate konkretne prakse, govoriti o širim trendovima, i slično.

Na primer, Bogdan Habić, CTO domaćeg blokčejn startapa Tenderly, govoriće o skaliranju blokčejnova i načinima na koje Appchains mogu da doprinesu rešenju problema decentralizacije, bezbednosti i skalabilnosti.

Mladen Jovanović, AI Architect u kompaniji Nortal predstaviće najnovija dostignuća trenutno aktuelnih modela poput onih iz kompanija Anthropic, DeepMind, i Meta, i ispitati načine na koje timovi mogu da implementiraju velike jezičke modele u svom radu.

Dejan Bosanac, softverski inženjer u Red Hat-u, govoriće o izazovima i procesima pri pravljenju bezbednih proizvoda, kao i značaju verifikovanih komponenti i strategija za zaštitu korisnika i klijenata.

Sveukupno, očekuje se preko 30 izlagača, a potpuna lista govornika sa rezimeom njihovih izlaganja može se naći na linku.

Više informacija o konferenciji, kao i celokupna agenda, mogu se naći na zvaničnoj stranici konferencije, a dodatne informacije i na društvenim mrežama (Facebook, Instagam, Twitter i LinkedIn).

Heapspace i Heapcon

Heapcon 2023 već tradicionalno organizuje Heapspace, jedna od najpoznatijih domaćih IT zajednica. 

Heapspace skoro 20 godina organizuje najrazličitije događaje namenjene IT profesionalcima, od oflajn i onlajn mitapa, konferencija različitih formata, radionica i okupljanja, posvećenih različitim tehologijama i aspektima IT sektora.

Neki od programa po kojima je Heapspace poznat, pored Heapcona, su i Tehnološki doručak, Voxxed konferencije, i Java Space mitapi.

Heapcon od 2018. godine okuplja programere i druge profesionalce iz IT industrije, i vremenom se profilisao kao jedna od vodećih konferencija u regionu.

Rad na Heapconu nije posustao ni u jeku pandemije – tokom 2020. i 2021. godine, okupljanja su održana u nešto drugačijem formatu pod imenom Heapcon Lite, sa većim fokusom na lokalne teme i domaćoj zajednici. 

Od 2022, Heapcon se ponovo organizuje sa punim programom, velikim brojem inostranih predavača, u formatu i sa ambicijama da ostane „eklektična konferencija koja treba da poaže najbolje iz IT sveta”. Heapcon 2023 moguće je pratiti i uživo i online.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

petak, 27. Oktobar, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije