Google suptilno poziva na vakcinaciju reklamom koja poručuje da je pandemija još malo gotova

„Vratite se onome što volite.”

Petar Paunović
05/04/2021

Zamislite na trenutak da je sve ovo prestalo. Sva venčanja, mature, žurke i slavlja koja ste planirali pre korone, sada možete da organizujete. Zamislite sve te ljude koje volite i koje možete snažno da zagrlite i poljubite. 

Google svojom novom reklamom upravo pokušava da nas vrati u taj period, vraćajući stvari u normalu. Ona je emitovana tokom televizijskog prenosa utakmice NCAA Final Four, jednog od najgledanijih sportskih takmičenja. Urađena je na sličan način kao i Parisian Love 2009, samo umesto reklame svojih proizvoda, sada su u pretraživač ukucane reči koje se odnose na pandemiju. 

Tačnije, Google briše sve one reči u kalendarima i pretragama, na koje nas je pandemija primorala i poručuje nam: „Vratite se onome što volite”. 

Međutim, brisanje virusa izgleda nešto drugačije. Nalazi se u malim staklenim bočicama i desetine naučnika širom sveta su je različitim metodama razvijale, kako bi omogućile da ovo što smo zamišljali ponovo postane stvarnost. Milioni ljudi širom sveta, i u Srbiji, su već preduzeli taj korak.

Tako je više od polovine građana Izraela primilo vakcinu, kao što je i planirano. Uprkos lažnoj vesti da su mnogi od nje umrli, broj zaraženih i preminulih je značajno opao, i život se u toj zemlji polako vraća u normalu. 

Zato i Google ukazuje na vakcinu kao način da se ovo prevaziđe. Imamo slobodu da izaberemo do kada će sve ovo trajati. Mnogi su ovu reklamu doživeli vrlo emotivno, a to je i bio cilj Google-a. Da nam pokaže da možemo uskoro da se vratimo svemu onome što volimo, a za šta smo u prethodnih godinu dana bili uskraćeni.  

Google ovu reklamu završava pretragom reči „covid vaccine near me”. Slično možete tražiti i u Srbiji, ali najbolji način da iskažete interesovanje za vakcinaciju je da posetite imunizacija.euprava.gov.rs.

Petar Paunović

Objavio/la članak.

ponedeljak, 5. April, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije