Google je objavio novi besplatni interaktivni kurs CSS-a.

Kako su sami napisali, ovaj „evergrin” CSS kurs na vedar način razgrađuje složene aspekte CSS-a, i za cilj ima da stvori dobro zaokružene programere, jer je CSS veština kojom treba da vladaju i frontend i full-stack programeri.

Kurs sadrži 25 interaktivnih modula koji pokrivaju stvari poput box, flexbox, cascade, grid i z-index, funkcije, gradijente, itd.

Svaki modul na početku sadrži kraću audio epizodu u vidu podkasta, gde dva programera objašnjavaju neke od osnovnih koncepata koji su vezani za temu koja se obrađuje. Audio komentar prate i tekstualna objašnjenja sa primerima koda. 

Svaki modul ima niz interaktivnih vežbanja, gde uneti kod, kao i izmene mogu odmah da se prikažu. Pored toga, svaki modul ima i linkove ka dodatnim resursima na kojima može da se pronađe više informacija, a pojedini moduli na kraju imaju i kratka kviz pitanja gde mogu da se provere stečena znanja.

Pročitaj i:

Tipovi toksičnih programera, i lošeg rukovođenja, zbog kog se raspadaju timovi

Otvorene prijave za besplatan kurs mašinskog učenja na AWS-u, za 400 najboljih — stipendija za napredni program

Google je pokrenuo web.dev sajt 2018. godine kao interaktivnu platformu za učenje programiranja i pravljenje efektnih veb sajtova, i pojava CSS-a među kursevima predstavlja značajnu dopunu.