Novi nalet trgovanja u sredu je udvostručio vrednost GameStop akcija, prenosi Bloomberg.

Podsetimo, u jeku istorijskog interesovanja i obima trgovanja, Gamestop je dostizao i cene od preko 400 dolara. Od tada se tržište konsolidovalo i cena akcija pala, pa su se tokom februara stabilizovale na raspon cena između 40-50 dolara.

Međutim, pred kraj berzanskog trgovanja u sredu došlo je do naglog porasta cene akcija od oko 104 odsto. Trgovina je privremeno pauzirana u više navrata, ali se trend nastavio i nakon prvog pika, pa je na zatvaranju berze cena GameStop-a dostigla 91 dolar, što je duplo više nego prethodnog dana.

Cene akcija nakon zatvaranja nastavile su da rastu, i vrednost lansirale negde između 200-300 odsto prvobitne cene.

Zaustavljanje trgovanja podsetilo je mnoge na blokiranje kupovine akcija od strane aplikacija poput RobinHood-a, mada se stiče utisak da je ovaj nalet ipak manje entuzijastičan od prethodnog.

Analiza Bloomberg-a smatra da je do obnove interesovanja došlo zbog informacija o odlasku Džima Bela, glavnog finansijskog direktora kompanije, koje su objavljene u utorak popodne.

Interesovanje Reddit-a za nove informacije o stanju mim akcija izgleda da je privremeno srušilo sajt zbog povećanog saobraćaja na Wall Street Bets forumu.