Penta je pre samo nekoliko meseci dobila investiciju od 7 miliona evra, od strane Inception Capitala. Startap je do sada uspeo da skupi preko 5,500 biznis klijenata, među kojima su AirHelp, bepro11 i Global Digital Women. Iako su od osnivanja 2016. godine bili fokusirani na Nemačku, plan je oduvek bio da postanu pan evropska banka. Akvizicija od strane Finleapa će odmah rezultirati i lansiranjem na italijanskom tržištu, preko partnerstva sa kompanijom Beesy.

Lav Odorović, jedan od osnivača Pente, za Startit je opisao kakve probleme rešava Penta.

Lav Odorović, PentaPenta je banka kakvu mi startaperi nikada nismo imali. Razume probleme klijenta i rešava ih u realnom vremenu. U praksi to znači da firme mogu otvoriti bankovni račun online bez po muke umesto da čekaju 2-6 nedelja i 1-4 odlazaka u filijalu lično. Takođe naš UX je sličniji Airbnbu i Uberu nego kod legacy aplikacija sa kraja prethodnog veka kakve banke u Evropi često još uvek održavaju u životu.

Na kraju i najvažnije naši klijenti štede mnogo novca i vremena pa mogu više da se bave svojim biznisom, a manje bankarstvom.

U narednom periodu, Penta planira da omogući direct debit usluge, pozajmice za mala i srednja preduzeća, kao i međunarodni transfer novca.

CEO Fineleapa, Ramin Niromand, izjavio je da se oni neće mešati u operativu Pente, koja će ostati nezavisan biznis. Naravno, oni će moći da računaju na ekspertizu i resurse Finleapa. Luka Ivićević, drugi osnivač Pente, za Techcrunch je izrazio zadovoljstvo ovom akvizicijom.

Luka Ivićević, PentaOdluka da se dogovorimo sa Finleapom je bila strateška. Postavši deo njihovog ekosistema, u mogućnosti smo da ubrzamo rast unutar i van Nemačke neverovatnim tempom.

Ovo nije kraj, već sledeći korak našeg rasta.

Finleap je „startap fabrika” lansirana 2014. sa planom da godišnje razvije 4-6 startapa koji nude digitalne usluge za kompanije i potrošače. Do sada su razvili 16 takvih startapa, a ovu vrstu akvizicije su obavili sa većim brojem fintech kompanija.