Endava, kompanija za softverske usluge sa velikom beogradskom kancelarijom, izašla na NYSE berzu, vrednuje se na 2.5 milijarde $

Beogradska kancelarija britanske kompanije trenutno ima više od 400 zaposlenih.

Sanja Vatić - 2. Avgust, 2018.

Pod tikerom DAVA, engleska softverska kompanija Endava, koja posluje i na teritoriji Srbije, pre nekoliko dana izašla je na Njujoršku berzu. Udarajući zvono za ulazak u ovu novu fazu za Endavu, CEO kompanije Džon Koterel izjavio je da izlazak na berzu predstavlja prirodan naredni korak u razvoju kompanije koji sa sobom nosi nove izazove i prilike.

Osim razvojnog centra u Srbiji koji je otvoren pre tri godine preuzimanjem beogradskog PS Techa, Endava ima svoje centre i u Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Argentini, Kolumbiji, Urugvaju i Venecueli, kao i kancelarije u Danskoj, Nemačkoj, Holandiji, UK i SAD, u kojima zapošljava više od 4.700 ljudi.

Kako je objavljeno neposredno pred IPO, londonska kompanija planira da kroz prvo emitovanje akcija dođe do cifre od 75 miliona dolara.

Vrednost jedne akcije se tokom prethodnih dana kretala između 23 i 25$, dok tržišna kapitalizacija (market cap) Endave iznosi 2.5 milijarde dolara.