Kako na svojoj Fejsbuk stranici navodi organizacija Eko Straža, njihov sajt je napadnut i oboren juče.

Dodaju da jedna strana ima 600.000 učitavanja, što smatraju da nije moguće. Nezvanično su nam, za Startit, stručni saradnici ukazali da se prema navedenim podacima može zaključiti da je u pitanju DOS/DDOS napad, ali i da nema jasnih dokaza malicioznosti, pa se ne može zaključiti definitivno.

Iz hosting kompanije, Eko Straži, poručuju da moraju da pređu na veći paket.

Ova organizacija je neformalna grupa građana koja je nedavno organizovala veliki protest u Beogradu zbog zagađenja vazduha. Ima za cilj širenje svesti o značaju borbe za zaštitu životne sredine, a vazduha na prvom mestu.

Problem zagađenja je već neko vreme je aktuelan u Srbiji, a posebno u Beogradu. Kako smo već pisali na Startitu, ko je najveći krivac za to još uvek je uptino, ali bismo sigurno lakše disali da je rešen problem toplana, za šta je potrebno 550 miliona evra. Međutim, skoro toliko novca sakupljenog kroz eko takse država i lokalne samouprave su potrošile na izgradnju puteva i druge namene, koje s ekologijom nemaju nikakve veze.

S druge strane, država daje 120 miliona dinara za električne automobile, bez obzira što te subvencije neće doprineti čistijem vazduhu. Iako nefunkcionalan i zreo za unapređenje, Zeleni fond i sektor za zaštitnu životnu sredinu nije direktno odgovoran za otrovan vazduh, već problem leži u energetskom sektoru.