Druženje sa robotima 27. oktobra u KC Gradu

Timovi koji se pripremaju za Eurobot 2016 – internacionalno amatersko takmičenje u robotici će sutra predstaviti veštine svojih robota.

Sanja Zrnić
26/10/2015

Članovi APE.Robotics Team-a iz Beograda će u utorak, 27. oktobra u 17 časova organizovati Meet the Robots druženje sa robotima u KC Gradu.

Ovaj tim se priprema za Eurobot 2016 – internacionalno amatersko takmičenje u robotici namenjeno mladim ljudima koji su angažovani na studentskim projektima ili nezavisnim klubovima mladih naučnika.

Ideja druženja u KC Gradu je da se svi  zainteresovani  upoznaju detaljnije sa takmičenjem, dosadašnjim rezultatima ovog tima,  i njihovim planovima, kao i da ukažu na to da je robotika zanimljiva i da takmičenje može biti veoma koristan alat za razvijanje inženjerskih veština.

U Srbiji postoji oko 15-20 timova koji se pripremaju za Eurobot 2016, a u zemljama poput Francuske ima i do 200 timova, pa se organizuju i kvalifikacije za državno prvenstvo. Cilj ovog događaja  je da se uključivanjem dodatnih timova podigne kvalitet domaćeg takmičenja.

Svi prisutni timovi će sutra predstaviti svoje projekte u KC Gradu, a na svakom štandu biće i predstavljanje robota i prezentacija mogućnosti robota na terenu.

APE.Robotics Team se sastoji od petnaest članova koji su podeljeni u dve drupe. Prvu grupu od pet članova čine studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu i jedan maturant Politehnike čiji je zadatak projektovanje i izrada svih mehaničkih sistema robota. Ostatak tima je grupa studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i student Računarskog fakulteta. Ova grupa se bavi projektovanjem i implementacijom sistema za upravljanje, lokalizaciju, komunikaciju, autonomno snalaženje tokom igre i donošenje odluka (veštačka inteligencija, teorija igara).

Zajednički cilj obe grupe je da se projektovani sistemi integrišu na zajedničkoj robotskoj platformi koja će biti spremna za učešće na takmičenju.

 

Sanja Zrnić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 26. Oktobar, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ