Drugi meetup posvećen reorganizovanju načina rada i poslovanja u beogradskom Startit Centru

Događaj će biti održan 27. septembra sa početkom u 18 i 30.

Uroš Nedeljković - 19. Septembar, 2019.

Meetup će biti organizovan u petak, 27. septembra, sa početkom u 18:30 časova u Startit Centru Beograd.

Tema ovog okupljanja biće francuska kompanija FAVI koja se bavi livenjem metalnih proizvoda za automobilsku, avio i elektro industriju, koja je uspela da se reši viška birokratije, ali i hijerarhije.

Na prošlom meetup-u je diskutovano o evolutivnom razvoju organizacija, dok će se ovog puta prisutni upoznati sa alatom OPC (engl. Operating system Canvas), koji omogućava da se prodiskutuje, analizira i napravi inovativni pristup u 12 ključnih domena: svrha, autoritet, struktura, strategija, resursi, inovacija, način rada, sastanci, tok informacija, članstvo, stručnost i kompenzacije.

Poslednja tema na meetup-u je i jedna od najizazovnijih, a to je promena.

Kome je namenjen?

Reinventing Work meetup namenjen je ljudima koji su zainteresovani za budućnost rada, samoorganizujuće timove, samoupravljanje, decentralizovano liderstvo, distribuirani autoritet, unapređenje saradnje i komunikacije između zaposlenih, dizajn organizacija, organizacionu kulturu, organizacione promene i nove načine rada. Reinventing Work nije vezan za neku određenu industriju.

Predavači

Pavle Ivetić je projektni menadžer u kompaniji Vast, predavač na Univerzitetu u Beogradu i član Agile Coaching Club-a. Istražuje i eksperimentiše sa novim modelima organizovanja rada. Pomaže u organizacionim promenama kompanijama koje žele da unaprede produktivnost kroz poboljšanje zadovoljstva zaposlenih. Piše doktorat na temu „Samoorganizujući timovi u organizacijama”.

Katarina Vuković, po obrazovanju fizičar sa iskustvom u projektnom menadžmentu. Tokom doktorskih studija se prvi put susreće sa Scrum-om i njegovom primenom u nauci. Posle naučnog rada, prelazi u Novomatic Lottery Solutions i počinje da radi kao Scrum Master. Trenutno radi u HYCU-u, kao Scrum Master jednog od servisnih timova HP Enterprise-a.

Prijava

Meetup će biti održan 27. septembra sa početkom u 18:30 u prostorijama Startit Centra Beograd (Savska 5). Učešće je besplatno, ali je potrebno prijaviti se putem forme.