Reinventing Work: Belgrade #1 — meetup o samoupravljajućim organizacijama u beogradskom Startit Centru

Događaj će biti održan 30. avgusta sa početkom u 18 i 30.

Tema prvog okupljanja Reinventing Work: Belgrade organizacije su samoupravljajuće organizacije. Na meetupu, koji će biti održan u Startit Centru Beograd 30. avgusta, će biti reči o razvoju organizacija i njihovim promenama kroz istoriju. Šta su to „Teal” organizacije? Koje su odlike i izazovi samoupravljanja?

Na ovom okupljanju biće priče o primerima iz raznih industrija. Iako trenutno postoji dosta interesantnih organizacija iz oblasti IT-a, posebno na planu brige o zaposlenima i radnim uslovima (čak i kod nas), za početak će biti reči o organizaciji koja je inspirisala mnoge organizacije na samoupravljanje i o čijem organizovanju je napisano nekoliko knjiga i više naučnih radova — Buurtzorg kompanija. Ova kompanija se bavi kućnom negom pacijenata. Nastala u Holandiji, ali se brzo raširila i van granica Holandije.

Drugi deo biće posvećen radionici koja će učesnicima omogućiti da svako indentifikuje u koju „grupu” spada organizacija u kojoj radi, koje vrste interakcija preovladaju i na šta može da se utiče. Kroz zajedničku saradnju i uz pomoć Liberating structures će biti diskutovano o problemima koji se identifikuju i traženju adekvatnog rešenja.

Trenutno ne postoji definitivan plan i agenda budućih okupljanja, jedino želja da zajednički učinimo Beograd boljim mestom za rad. Na svakom okupljanju biće odrađivana tema za naredno okupljanje. Svako je dobrodošao da predloži temu o kojoj želi da se priča. Takođe, ukoliko neko već ima znanja ili iskustva o predloženoj temi može se prijaviti da održi predavanje na tu temu. Biće organizovani i gostujući predavači koji imaju iskustva sa nekom od tema o kojima će biti diskutovano, kao što su na primer: radna nedelja od četiri dana, transparetnost informacija, transparentnost zarada, svrha organizacija, Holocracy, Agile, itd. Dodatno, i o svakodnevnim problemima i traženjem konstruktivnih rešenja koje svima mogu biti od koristi, kao što je na primer smanjenje birokratije.

O samom Reinventing Work pokretu možete detaljnije pročitati ovde, a zašto je potreban Reinventing Work možete pročitati na ovom linku.

Fasilitatori okupljanja

Pavle Ivetić je Project Manager u Vast-u, predavač na Univerzitetu u Beogradu, suorganizator Reinventing Work: Belgrade meetupa i član Agile Coaching Club-a. Istražuje i eksperimentiše sa novim modelima organizovanja rada. Pomaže u organizacionim promenama kompanijama koje žele da unaprede produktivnost kroz poboljšanje zadovoljstva zaposlenih. Piše doktorat na temu „Samoorganizujući timovi u organizacijama”.

Katarina Vuković, po obrazovanju fizičar sa iskustvom u projektnom menadžmentu. Tokom doktorskih studija se prvi put susreće sa Scrum-om i njegovom primenom u nauci. Posle naučnog rada, prelazi u Novomatic Lottery Solutions i počinje da radi kao Scrum Master. Trenutno radi u HYCU-u, kao Scrum Master jednog od servisnih timova HP Enterprise-a.

Prijave

Događaj će biti održan 30. avgusta u Startit Centru Beograd (Savska 5) od 18 i 30 do 20 i 30 časova. Ulaz je besplatan, a prijave na ovom linku su obavezne.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Anđelić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu