Car:Go postaje direktna konkurencija Uberu regionalnim širenjem, uvodi električne automobile u Beogradu

Domaći Uber je od skoro dostupan i u Zagrebu, a u planu im je širenje i u drugim zemljama u regionu.

Nevenka Rangelov
05/10/2017

Car:Go, domaći servis za naručivanje vožnji preko aplikacije, od sada će pored Beograda biti prisutan i u Zagrebu, kao direktan konkurent Uberu. Pored toga, domaća ekipa je najavila i lansiranje nove kategorije električnih vozila u Beogradu.

Osnivač Car:Go-a, Vuk Guberinić, prokomentarisao je da je njihov plan od starta bio da njihova aplikacija bude dostupna za ceo region.

U Zagrebu, Car:Go aplikacija je od nedavno dostupna kroz licenciranog partnera koji je otkupio prava korišćenja na čitavoj teritoriji Hrvatske i praktično posluje nezavisno od naših operacija u Srbiji dok mi zajedno sa hrvatskim IT timom sarađujemo na daljem razvoju i lokalizaciji servisa.

Stefan Šurlan je otkupio licencu i na sebe preuzeo rizik poslovanja na novom tržištu za Car:Go, a Vuk kaže da su optimistični po pitanju toga kako će se zagrebačka ekipa nositi sa tako jakim konkurentom kao što je Uber.

Mi smo u slučaju Hrvatske bili aktivni neko vreme, sada je za razvoj čitavog biznisa tamo zadužen naš partner koji posluje nezavisno od nas na teritoriji Hrvatske. To je jedan sjajan mlad momak sa dosta radnog iskustva koji ovo poslovanje vidi kao izazov u koji spremno ulazi sa svojom ekipom ljudi jer želi da postane prvi pravi lokalni konkurent na domaćem tržištu. Naravno, mi mu želimo svu sreću jer neće biti lako izboriti se za klijente koji su već stekli neku naviku, ali po ovom angažmanu Stefana i njegovih ljudi, sigurni smo da će zabeležiti uspeh.

Car:Go u Podgorici i električna vozila u Beogradu

Kada su u pitanju ostale zemlje u regionu, domaći Uber će uskoro biti dostupan i u Crnoj Gori. Car:Go je do sada u dosta manjem obimu poslovao u Budvi, a sredinom meseca će njihov servis biti lansiran i u Podgorici kada će biti poznato više informacija o ostalim planovima za poslovanje u Crnoj Gori.

Pored toga, Vuk navodi da u planu imaju i širenje beogradskog tima i broja vozača u Beogradu, kao i realizaciju marketinškog plana kroz kreiranje kreativnog sadržaja kojim bi bolje i detaljnije upoznali širu publiku sa onim čime se bave. Beograđani će uskoro moći i da, pomoću ovog servisa, za prevoz koriste električna vozila koja Car:Go planira da uvede u narednom periodu.

Do pre nekoliko meseci, domaća ekipa je imala dosta problema, prvo sa Narodnom bankom Srbije i naplatom putem PayPala, a zatim i sa BrainTree payment procesorom. Kako kažu kriza je prošla i uspeli su da nastave normalno poslovanje, a sada se kao londonska firma spremaju za skaliranje.

Nevenka Rangelov

Objavio/la članak.

četvrtak, 5. Oktobar, 2017.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ