Borba za internet bandwidth Evrope — pridružili se Youtube, Facebook i Amazon Prime

Platforme su pristale da SD kvalitet učine podrazumevanim pošto ih je poverenik EU Tijeri Breton pozvao na takav korak.

Nakon što je Netflix u petak odlučio da obori kvalitet svojih strimova u Evropi kako bi smanjio zagušenje interneta, istim stopama su krenuli Youtube, Facebook, Instagram i Amazon Prime.

Platforme su pristale da SD kvalitet učine podrazumevanim, pošto ih je poverenik EU Tijeri Breton pozvao na takav korak, kako bi se smanjila upotreba interneta u toku pandemije. Odluka će biti efektivna 30 dana od uvođenja i obuhvata celu Evropsku uniju, uključujući UK. Kako je u nekim državama koje se nalaze pod karantinom upotreba interneta porasla i do 70 odsto, a na gledanje video sadržaja odlazi približno 70 odsto sveg saobraćaja, prelazak sa HD na SD kvalitet bi mogao da smanji protok oko 25 odsto.

Predstavnici Youtube-a su izjavili kako ljudi na njihovu platformu dolaze u želi da nađu pouzdane vesti, edukativni sadržaj i povežu se sa drugima u ovako nesigurnim vremenima. Zbog toga su u razgovorima sa regulatornim telima, Vladama i operaterima širom Evrope, odlučili da smanje podrazumevani kvalitet svojih strimova i tako minimizuju opterećenje mreže, a zadrže dovoljno dobar kvalitet za korisnike.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Marko Marković

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu