Bitcoin vredi 15.000 dolara, najviše od 2018.

Jedni predviđaju rast do 20.000 dolara, a drugi su skeptični jer su nakon ranijih skokova sledili padovi. 

Bitcoin je skočio za 9,2 odsto i vredi 15.301 dolara, što je na najvišem nivou od januara 2018. Sve to je pokazalo da su strahovi zbog neizvesnih američkih izbora i razvoja pandemije bili neopravdani, kada se govori o kriptovalutama. 

Gotovo istovremeno iz Ministartsva pravde stiže vest o zapleni bitcoina u vrednosti od milijardu dolara, što je najveća akcija zaplene kriptovaluta u istoriji te institucije. 

Na rast digitalne valute su uticale značajne investicije, poput  Square Inc. i Paul Tudor. Pristalice tvrde da bitcoin može biti diverzifikator u vremenima neizvesnosti, pa bi događaji poput zatvaranja širom Evrope usled pandemije ili kašnjenja rezultata izbora u SAD-u mogli da podstaknu njegov porast.

Pročitaj i: 

„Radi se na poreskom okviru za digitalnu imovinu i biće stimulativan”: Šef tima za izradu Nacrta zakona o digitalnoj imovini za Startit Dnevnik 

Svet kriptovaluta je, naravno, izuzetno nestabilan. Bitcoin je velike skokove imao i ranije, posebno krajem 2017, i srednom prošle godine, nakon kojih su usledili veliki padovi, pa su mnogi stratezi i investitori skeptični, ocenjuje Bloomberg

Iz Empire Financial Research poručuju da su kriptovalute „tehno-libertarijanska pump and dump šema”, odnosno veštačko naduvavanje cene akcija lažnim i zavaravajućim pozitivnim izjavama, kako bi se jeftino kupljena akcija prodala po višoj ceni, zato preporučuju većini investitora da ih izbjegavaju. Međutim, postoje i oni koji procenjuju da bi već naredne godine vrednost bitcoina mogla da pređe 20.000 dolara. 

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu