Berlin dodelio 500 miliona € pomoći frilenserima, malim preduzećim i umetnicima

Uprava Berlina za svega nekoliko dana napravila Program raspodele bespovratnih sredstava za umetnike, frilensere i mala preduzeća.

Ono što bi u mnogim situacijama izgledalo kao birokratski san, Berlin je ostvario bez većih poteškoća. Uz mejl, broj računa, podatke o banci i kompaniji u okviru osmišljenog formulara, u petak su vlasnici malih preduzeća, frilenseri i umetnici mogli aplicirati za finansijsku pomoć u iznosu od 5.000€ do 15.000€. Uprava Berlina je sprovedenim merama pružila podršku mnogim sektorima koji su na udaru pandemije. Podneto je 50.000 aplikacija, sva sredstva su raspodeljena frilenserima, kreativnom sektoru i drugim industrijama.

Kako navodi Artnet News, prema nedavno sprovedenoj anketi Udruženja vizuelnih umetnika Berlina polovina gradskih umetnika trpi gubitke od oko 75 odsto u odnosu na mesečne prihode. 

Borba protiv recesije se nastavlja na nivou čitave države. Nemačka priprema dodatnu finansijsku pomoć u vrednosti od 50 milijardi €. U okviru ovog paketa 9.000€ će biti podeljeno frilenserima, umetnicima i preduzećima koja imaju do pet zaposlenih, a za sumu od 15.000€ moći će da apliciraju preduzeća koja imaju do 10 zaposlenih u svojoj firmi. Program će biti dostupan u narednim nedeljama.

Podsetimo, juče je ministar finansija Srbije izneo mere za pomoć privredi. Kada je Nemačka u pitanju, ovo je samo još jedna mera, jer je ona kao i brojne evropske vlade još pre desetak dana donela prvi set. 

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu