Beogradski TruckTrack pobjedio na Spark.Me — idu u Njujork na TechCrunch Disrupt

Beogradski TruckTrack je proglašen za najbolji startap na takmičenju u okviru Spark.Me konferencije. Nagrada je, pored validacije da rade pravu stvar, plaćeni put u Njujork na TechCrunch Disrupt 2014. Konferencija Spark.Me je održana u Budvi, i prethodna dva dana učesnici su imali priliku da čuju zanimljiva predavanja vezana za pokretanje startapa i kasnije poslovanje. Predavači su

Uglješa Erić
27/09/2013

Beogradski TruckTrack je proglašen za najbolji startap na takmičenju u okviru Spark.Me konferencije. Nagrada je, pored validacije da rade pravu stvar, plaćeni put u Njujork na TechCrunch Disrupt 2014.

Konferencija Spark.Me je održana u Budvi, i prethodna dva dana učesnici su imali priliku da čuju zanimljiva predavanja vezana za pokretanje startapa i kasnije poslovanje. Predavači su bili iskusni preduzetnici koji su globalno prepoznati sa kompanijama za koje rade ili su ih osnovali.

Pored predavanja, na konferenciji se održalo i takmičenje za najbolji startap.

Uslov za apliciranje na takmičenje je bio taj da startapi nisu smjeli da budu osnovani prije aprila 2012.  i da imaju manje od $2.5 miliona investicije. Posle preliminarne selekcije, za finalno takmičenje je izabrano 10 startapa:

Jellynote – Francuska
DataMaid – Srbija
Cruise.me – UK
Zzzzapp Wireless ltd – Bugarska
Bark – Srbija
Social Spot – Makedonija
TourVia.me – Montenegro
TruckTrack – Serbia
StreamArena – Serbia
LovelyHeroku – Croatia

Nakon preliminarne selekcije ovih 10 finalista je imalo svojih 5 minuta slave na sceni, kada su pokušali da ubjede žiri da je njihova ideja najbolja. Nakon toga je žiri imao priliku da im postavi pitanja.

I pobjednik je:

tt

U ovoj oštroj konkurenciji, glasovima žirija koji su činili dr Eli OpperJohn BiggsMeelik GornoiChris VarenhorstMonty Metzgerpobjedio je TruckTrack iz Beograda.

TrucTruck je startap koji ima za cilj da olakša administrativni posao u kompanijama koje se bave kamionskim transportom.

Kao nagradu, startap je dobio plaćeni put u Njujork koji uključuje avionske karte i trodnevni smještaj za dvije osobe, kao i štand i ulaznice za trodnevni TechCruch Disrupt događaj.

Sve čestitke pobjedniku, kome će ovaj put sigurno da donese mnoge nove kontakte i uspješne prilike za širenje poslovanja.

 

 

Uglješa Erić

Objavio/la članak.

petak, 27. Septembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije