Domaći AskGamblers.com prodat je za 15 miliona evra malteškoj firmi Catena Media. U pitanju je najveća javno poznata akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije, po našem najboljem znanju.

Devetogodišnji AskGamblers je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine za redom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 miliona evra koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u 3 zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi AskGamblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000€ sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijanata godišnje.

CEO Catena Medije, Robert Anderson istakao je nekoliko razloga zbog čega su se odlučili na akviziciju:

robert-andersson-catena-mediaIzuzetno smo ponosni na akviziciju AskGamblers, koji je jedan od najboljih brendova na affiliate tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za Catena Media. AksGamblers je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije.

Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skaldu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visoko kvalifikovanim pojedincima i ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar za Catena Media.

Cena od 15 miliona platiće se u 3 tranše — 3 miliona evra pri završavanju transakcije, 8.25 miliona kada se sva sredstva transferuju na Catena Mediju i 3.75 miliona 6 meseci po akviziciji.

Catena Media osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Igor Šalindrija, osnivač AskGamblersa povodom akvizicije dao je kratku izjavu:

igorsalindrijaCatena Media je izrasla u jednog od najinteresantnijih igrača u našoj industriji i posebno je uzbudljivo što će AskGamblers sada ući u svoju novu fazu zajedno sa njima.

Ako želite da saznate više o AskGamblersu, kako je nastao i rastao, preporučujemo vam ovaj članak, a mi čestitamo Igoru i njegovom timu na značajnom uspehu kako za njih tako i za domaću tehnološku scenu.