Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, kompanija AbSci je kupila kompaniju Totient, koja je spin-off domaćoj publici dobro poznatog Seven Bridgesa, i koja ima kancelariju u Beogradu sa desetak ljudi. 

Totient je osnovan 2017. godine sa ciljem da iskoristi tehnologiju za otkrivanje terapija i lekova za teške bolesti. Kako se navodi u opisu, u pitanju je biotehnološka kompanija koja se bazira na korišćenju tehnika veštačke inteligencije radi kreiranja terapija baziranih na antitelima koje ljudsko telo kreira kao reakciju na autoimune bolesti, infekcije i kancere. 

Upravo je ovaj pristup, zajedno sa već postignutim rezultatima, razlog za ovu akviziciju. U AbSci-ju, koji se opisuje kao kompanija zasnovana na korišćenju tehnika veštačke inteligencije u polju sintetičke biologije, navode da će ovako njihova postojeća tehnološka platforma za kreiranje lekova postati potpunija i efektivnija. 

Deniz Kural, suosnivač i direktor Totienta, sa kojim je Startit Dnevnik svojevremeno objavio intervju koji možete pročitati ovde, izjavio je da su „zajedno, AbSci i Totient mnogo više od zbira pojedinačnih delova, sa jasnim prilikama za sinergiju platformi i tehnologija.”

Seven Bridges je biotehnološka kompanija suosnovana iz Beograda u kome ima veliku kancelariju. Ova kompanija je među najbolje kapitalizovanim startapima na ovom podneblju sa preko 100 miliona dolara primljenih kroz niz investicija, pri čemu je poslednja po redu investicija od 15 miliona dolara iz maja ove godine.