3D štampari vizira za lekare pozivaju na novu akciju: Srbija Hakuje Koronu

„Srbija Hakuje Koronu” je onlajn hakaton koji želi da okupi zdravstvene radnike, programere, mejkere i konsultante, kako bi udruženim znanjima i alatima razvili proizvode koji mogu da pomognu zdravstvenim radnicima.

Kako je akcija 3D štampanja vizira za zdravstvene radnike pokazala snagu zajedništva, ozganizatori ovog hakatona žele da odu korak dalje.  

„Očekujemo da će se u narednim danima unaprediti proces masovnije proizvodnje vizira tehnikom brizganja, tako da je sada dobro vreme da se jedan deo proizvodne zajednice polako usmeri na druge ideje. Ovo ne znači da se potpuno prestaje sa izradom vizira, već da će manja grupa biti fokusirana na izradu većih količina. Na mejkerima lokalnih zajednica je da, shodno potražnji i ritmu snabdevanja, nezavisno donesu odluku da li će se fokusirati na stvari koje nisu viziri”, piše u objavi na Facebook grupi Srbija Hakuje Koronu

Ideja je da se sastavi lista proizvoda koji su potencijalno od značaja zdravstvenim radnicima u ovom trenutku. Zato pozivaju sve, a posebno stručnjake iz relevantnih oblasti zdravstva i inženjerstva, da prilože svoje ideje na pomenutoj stranici. 

Takođe, na samoj stranici možete i da glasate za rešenja do četvrtka uveče, nakon čega će se formirati grupe u okviru kojih će se predložena rešenja razvijati i praviti. Moguće je da učestvujete u više grupa, a organizatorima su jasni svi izazovi koji postoje u pavljenju maski i respiratora, ali veruju da zajednica može da okupi dovoljan broj kvalifikovanih, stručnih i pametnih ljudi koji mogu da proizvede neke praktične ideje.

Podsetimo, slična akcija postoji na globalnom novou, pa pogledajte 41 koncept kriznih respiratora, možda vam pomognu u pronalasku ideja i rešenja. 

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Petar Paunović

  • Saturday, 4. April 2020.

    Koliko bi bilo glupo štampati umesto vizira maske za lice samo sa zaštitom za oči, kao naočare?

  • Saturday, 4. April 2020.

    Kontam manje bi materijala otišlo nego na vizire, manje bi koštale, a medicinari bi bili malo sigurniji

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu