2,45 miliona evra za domaće inovacije — dodeljeni grantovi Fonda za inovacionu delatnost

Fond za inovacionu delatnost objavio je da je uložio nepovratna novčana sredstva u 20 projakata u ranoj fazi i pet onih kojima je potrebno sufinansiranje.

Fond za inovacionu delatnost dodelio je ukupno 2,45 miliona evra u okviru Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija. Bespovratna sredstva namenjana podršci tehnološkim inovacijama dobilo je 25 preduzeća.

Od ukupne sume za 20 preduzeća u ranoj fazi razvoja izdvojeno je 1,45 miliona evra (80.000 po preduzeću), a na sufinansiranje pet preduzeća otišlo je dodatnih milion evra (po 300.000).

Najveći broj kompanija nagrađen je za projekte iz oblasti softvera i izrade aplikacija, informaciono-komunikacionih tehnologija, mašinstva i mašinskog inženjerstva, novih materijala i nano-tehnologije. Što se tiča mesta iz kojih najviše tih kompanija posluje, to su Beograd, Niš, Novi Sad i Kraljevo.

Dodeljena sredstva trebalo bi da pomognu da se prave ideje realizuju i plasiraju na tržište. Pozitivno je što se ove godine na konkurs Fonda za inovacionu delatnost prijavio rekordan broj kompanija — 237. Od toga su 32 ušle u uži krug nakon kog su usledile prezentacije na osnovu kojih je žiri Fonda nagradio konačnih 25.

Predstavljamo poslodavca
tradecore-75-1.png

TradeCore

Everything your brokerage needs in one place.

Svakog dana se na svetskom finansijskom tržištu obavi ogroman broj transakcija. Međutim, većina brokera i dalje radi na zastarelim i neadekvatnim sistemima - naša misija je da to promenimo. TradeCore kreira (stvara) proizvode koji brokerima olakšavaju upravljanje klijentima, dajući im centralizovan sistem sa intuitivnim i modernim interface-om.

Sanja Vatić

NAPISAO/la članak     8. decembra, 2017.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu