Fond za inovacionu delatnost dodelio je ukupno 2,45 miliona evra u okviru Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija. Bespovratna sredstva namenjana podršci tehnološkim inovacijama dobilo je 25 preduzeća.

Od ukupne sume za 20 preduzeća u ranoj fazi razvoja izdvojeno je 1,45 miliona evra (80.000 po preduzeću), a na sufinansiranje pet preduzeća otišlo je dodatnih milion evra (po 300.000).

Najveći broj kompanija nagrađen je za projekte iz oblasti softvera i izrade aplikacija, informaciono-komunikacionih tehnologija, mašinstva i mašinskog inženjerstva, novih materijala i nano-tehnologije. Što se tiča mesta iz kojih najviše tih kompanija posluje, to su Beograd, Niš, Novi Sad i Kraljevo.

Dodeljena sredstva trebalo bi da pomognu da se prave ideje realizuju i plasiraju na tržište. Pozitivno je što se ove godine na konkurs Fonda za inovacionu delatnost prijavio rekordan broj kompanija — 237. Od toga su 32 ušle u uži krug nakon kog su usledile prezentacije na osnovu kojih je žiri Fonda nagradio konačnih 25.