Zoom objavio nove funkcije, posebno značajne za tumače znakovnog jezika i osobe oštećenog sluha

Iz kompanije kažu da su promene uvedene kako bi svi mogli da koriste ovu platformu, pogotovo tokom pandemije korona virusa.

Zoom je predstavio nove mogućnosti za komunikaciju prilikom video-konferencijskih poziva  koje su u najvećoj meri namenjene da tumačima znakovnog jezika i osobama oštećenog sluha dodatno pojednostave komunikaciju.

Zahvaljujući novim funkcijama, korisnici sada mogu da prikače i istaknu nekoliko video-ekrana odjednom, a imaju opciju i da rasporede prozore kako bi poziciju interpretatora znakovnog jezika zadržali tamo gde im najviše odgovara, prenosi Mashable.

Iz kompanije, čija se tržišna vrednost procenjuje na 129 milijardi dolara, kažu da su ove promene uvedene kako bi svi mogli da koriste ovu platformu, pogotovo tokom pandemije korona virusa.

Nove opcije Zoom je uveo prateći standarde koje je postavila digitalna grupa A11Y, koja promoviše povezivanje osoba sa invaliditetom sa tehnološkim alatima i uslugama.

Prethodno je mogao da se istakne samo jedan video-ekran, ali korisnici sada mogu da centriraju više prozora na glavnom ekranu, a da pritom svaki korisnik može da „zakači” tumača odmah pored ekrana osobe koja se u tom trenutku obraća. Takođe, drugi učesnici razgovora imaju opciju da odrede poziciju onoga ko govori na ekranu.

Zatim, postoji funkcija koja je od srede namenjena svim korisnicima Zoom-a, — premeštanje video prozora. Od sada je moguće da se određeni video okvir približi odgovarajućem sadržaju na ekranu ili da se ekrani slažu po redosledu koji korisniku odgovara.

Ova funkcija omogućava da se osoba koja se obraća ili interpretator, zadrži na određenoj poziciji na ekranu, recimo, bliže prezentaciji sa grafikonima.

Kada je reč o drugim servisima za video konferencije, već postoji nekoliko sličnih alata.

Platforma WebEx kompanije Cisco je verovatno najbolje opremljena s obzirom da je već imala sve funkcije koje je Zoom tek uveo. Skype i Google Meet osobama oštećenog sluha uglavnom nude transkripciju i prevođenje u realnom vremenu.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Borislav Djilas

Unesite termine za pretragu