Verujemo da je znanje najbitniji resurs za uspeh u kreiranju i poslovanju te treba da bude dostupno svima na što je lakši mogući način. Zato otvaramo zajedničku biblioteku u Startit Centru gde pored događaja i programa, od sada možete svraćati po znanja i iskustva sakupljenja u knjigama.

Tokom poslednjih 6 godina na našim projektima i događajima dosta knjiga se preporučivalo, često smo pomagali da se knjige pronađu i znamo da su u manjoj ili većoj meri pomogle mnogima da budu uspešniji u onome što rade. Zbog toga smo odlučili da taj proces učinimo lakšim i da stavimo dobre knjige u ruke što većeg broja ljudi.

Knjige i časopisi iz naše biblioteke dostupni su za čitanje i pozajmicu besplatno svim zainteresovanima, a trenutno imamo više od 150 naslova iz oblasti tehnologije, dizajna, biznisa, marketinga i ličnog razvoja. U njoj možete naići na biografije velikih preduzetnika i biznismena, “biblije” za preduzetnike poput Lean Startupa, Startup Nationa i drugih klasika iz ove oblasti, kao i dosta knjiga o samom programiranju — od uvoda u pojedine jezike, preko ozbiljnijih štiva, do uvoda u napredne algoritme i matematiku.

Koji su sve naslovi dostupni pogledajte ovde, a ukoliko želite da pozajmite knjigu, to možete uraditi rezervacijom na mejl i dogovorom termina za preuzimanje knjige.

Obogatite zajedničku biblioteku

Knjige u ovoj biblioteci su najvećim delom donacije pojedinaca iz naše organizacije i prijatelja, ali i dve kompanije koje su partneri Centra i pokrovitelji biblioteke — Humanity i SevenBridges, a donacijom knjiga su je obogatili i Eipix, Nordeus, VRH SolutionsFakultet za finansije i administraciju i drugi.

Ovim povodom želimo da pozovemo sve pojedince i organizacije koji i sami u svojim bibliotekama imaju knjige poput ovih, a žele da ih doniraju i time utiču na deljenje znanja kako u ovom Startit Centru, tako i u budućim Centrima van Beograda. Mi, a verujemo i svi budući korisnici biblioteka, ćemo vam biti veoma zahvalni.