Znanje za sve — otvaramo (zajedničku) biblioteku Startit Centra

Startit Centar otvara svoju biblioteku i čini besplatno dostupnim knjige svim zainteresovanima. Ukoliko želite da nam pomognete da bude još bogatija — pozivamo vas da nam donirate knjige koje ste pročitali i time ih zajedno učinimo čitanijim i korisnijim.

Zoja Kukić
20/01/2016

Verujemo da je znanje najbitniji resurs za uspeh u kreiranju i poslovanju te treba da bude dostupno svima na što je lakši mogući način. Zato otvaramo zajedničku biblioteku u Startit Centru gde pored događaja i programa, od sada možete svraćati po znanja i iskustva sakupljenja u knjigama.

Tokom poslednjih 6 godina na našim projektima i događajima dosta knjiga se preporučivalo, često smo pomagali da se knjige pronađu i znamo da su u manjoj ili većoj meri pomogle mnogima da budu uspešniji u onome što rade. Zbog toga smo odlučili da taj proces učinimo lakšim i da stavimo dobre knjige u ruke što većeg broja ljudi.

Knjige i časopisi iz naše biblioteke dostupni su za čitanje i pozajmicu besplatno svim zainteresovanima, a trenutno imamo više od 150 naslova iz oblasti tehnologije, dizajna, biznisa, marketinga i ličnog razvoja. U njoj možete naići na biografije velikih preduzetnika i biznismena, “biblije” za preduzetnike poput Lean Startupa, Startup Nationa i drugih klasika iz ove oblasti, kao i dosta knjiga o samom programiranju — od uvoda u pojedine jezike, preko ozbiljnijih štiva, do uvoda u napredne algoritme i matematiku.

Koji su sve naslovi dostupni pogledajte ovde, a ukoliko želite da pozajmite knjigu, to možete uraditi rezervacijom na mejl i dogovorom termina za preuzimanje knjige.

Obogatite zajedničku biblioteku

Knjige u ovoj biblioteci su najvećim delom donacije pojedinaca iz naše organizacije i prijatelja, ali i dve kompanije koje su partneri Centra i pokrovitelji biblioteke — Humanity i SevenBridges, a donacijom knjiga su je obogatili i Eipix, Nordeus, VRH SolutionsFakultet za finansije i administraciju i drugi.

Ovim povodom želimo da pozovemo sve pojedince i organizacije koji i sami u svojim bibliotekama imaju knjige poput ovih, a žele da ih doniraju i time utiču na deljenje znanja kako u ovom Startit Centru, tako i u budućim Centrima van Beograda. Mi, a verujemo i svi budući korisnici biblioteka, ćemo vam biti veoma zahvalni.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

sreda, 20. Januar, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Vukašin Stojkov

nedelja, 24. Januar, 2016.

hvala, dopunjeno :)

Dejan

nedelja, 24. Januar, 2016.

Guys... "...ukoliko želite da pozajmite knjigu, to možete uraditi rezervacijom na mejl i dogovorom termina za preuzimanje knjige." A na koji mail? :)

Ma ja sam

četvrtak, 21. Januar, 2016.

+1 Vote for eBooks

Zoja Kukić

četvrtak, 21. Januar, 2016.

Što se elektronskih knjiga tiče, to je teško logistički izvesti, tako da ih za sada neće biti, ali razmišljaćemo o tome :) Dragane, za WebDev knjige — pišemo ti mejl, ali ako misliš da su zastarele i da teško mogu nekome sada koristiti, bolje da ne zauzimamo mesto drugima :)

Zoja Kukić

četvrtak, 21. Januar, 2016.

Branko, mogu i neki časopisi sa kvalitetnim sadržajem koji je često bezvremenski :) Već smo ih prikupili neke, čuvamo sve koji sada na vreme pristižu!

Boki

četvrtak, 21. Januar, 2016.

Da li će biti elektronskih knjiga, tj. u digitalnom formatu na sajtu?

Dragan Dinic

sreda, 20. Januar, 2016.

Ja imam par malo outdated WebDev knjiga (PHP/MySQL/JS, na engleskom naravno) koje bih vam rado poklonio ako vas interesuje. Mogu vam poslati spisak na neki email ili prosto doneti.

Branko Đurković

sreda, 20. Januar, 2016.

Je l' se skupljaju samo knjige ili možda i časopisi i sl.?