"Znam da možemo" događaj za decu — Kako da vaši mališani uđu u svet programiranja?

Tokom besplatnog događaja, decu ćemo upoznati sa programerima i programerkama, a imaće priliku i da načine prve korake u pisanju koda.

Zoja Stojković
22/09/2016

Pre finalnog Znam da možemo događaja, tokom koga ćemo predstaviti šta pripremamo u narednom periodu i šta očekuje našu IT zajednicu, jedan poseban deo posvećujemo deci koju ćemo upoznati sa vršnjacima koji su već napravili početne korake u programiranju i dati im prve korake kako mogu da uđu u ovu oblast.

Naredne srede, 28. septembra u 11č u Startit Centru održaće se predavanje i sajam igara sa decom koja su prošla naše besplatne programe tokom “Leta dečjih programa” koji smo organizovali zajedno sa Centrom za kreativno razmišljanje Kliker, u saradnji sa magazinom Original.

Tokom događaja decu ćemo upoznati sa značajem tehnologije i kako mogu da je iskoriste da naš svet učine boljim mestom. Nakon toga, deca će imati priliku da vide i isprobaju igre koje su napravili njihovi vršnjaci, ali i da sami isprobaju Scratch, kao prvi korak ka programiranju.

Govornici:

Taig Khris je 2011. godine postavio svetski rekord u skoku skejtbordom, a 2013. je pokrenuo telekomunikacionu kompaniju Onoff telecom koja je lansirala prvi Hybrid Telecommunications Network.

Milica Ostojić je programerka, a uskoro i piratkinja – priključuje se timu Pirate technologies od oktobra. Trudi se da da svoju strast ka programiranju prenosi na druge ljude kroz RailsGirls radionice i PHP zajednicu. San joj je da postane inženjerka u oblasti veštačke inteligencije.

Nikola Ristić ima 17 godina i deo je Cactomain startapa. Počeo je da uči programiranje u 6. razredu osnovne škole. Nikola prepodne radi u Startit Centru na svom startapu, a posle podne završava srednju tehničku školu “Nikola Tesla”.

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima.

Prijave

Događaj je besplatan i otvoren za decu uzrasta od IV razreda osnovne škole, kao i za srednjoškolce.

Zoja Stojković

Objavio/la članak.

četvrtak, 22. Septembar, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Zoja Stojković

sreda, 2. Novembar, 2016.

Pozdrav Lazare, Na ovom linku se možete prijaviti za besplatne programe koje organizujemo za decu: http://startit.rs/programi-za-decu/

Lazar

sreda, 2. Novembar, 2016.

Poštovani, da li će se održavati još ovakvih radionica?

Zoja Stojković

ponedeljak, 26. Septembar, 2016.

Niste, događaj je otvoren za sve :) Pozdrav!

Stojadin

ponedeljak, 26. Septembar, 2016.

Da li sam morao da prodjem kurseve preko leta da bi se prijavio?

Zoja Stojković

četvrtak, 22. Septembar, 2016.

Draga Miro, Hvala što ste javili, došlo je do tehničkog problema, ispravili smo :) Pozdrav!

Mirche

četvrtak, 22. Septembar, 2016.

Gde se prijaviti, nema linka ni pojasnjenja ispod podnaslova Prijave? :)