Pre finalnog Znam da možemo događaja, tokom koga ćemo predstaviti šta pripremamo u narednom periodu i šta očekuje našu IT zajednicu, jedan poseban deo posvećujemo deci koju ćemo upoznati sa vršnjacima koji su već napravili početne korake u programiranju i dati im prve korake kako mogu da uđu u ovu oblast.

Naredne srede, 28. septembra u 11č u Startit Centru održaće se predavanje i sajam igara sa decom koja su prošla naše besplatne programe tokom “Leta dečjih programa” koji smo organizovali zajedno sa Centrom za kreativno razmišljanje Kliker, u saradnji sa magazinom Original.

Tokom događaja decu ćemo upoznati sa značajem tehnologije i kako mogu da je iskoriste da naš svet učine boljim mestom. Nakon toga, deca će imati priliku da vide i isprobaju igre koje su napravili njihovi vršnjaci, ali i da sami isprobaju Scratch, kao prvi korak ka programiranju.

Govornici:

Taig Khris je 2011. godine postavio svetski rekord u skoku skejtbordom, a 2013. je pokrenuo telekomunikacionu kompaniju Onoff telecom koja je lansirala prvi Hybrid Telecommunications Network.

Milica Ostojić je programerka, a uskoro i piratkinja – priključuje se timu Pirate technologies od oktobra. Trudi se da da svoju strast ka programiranju prenosi na druge ljude kroz RailsGirls radionice i PHP zajednicu. San joj je da postane inženjerka u oblasti veštačke inteligencije.

Nikola Ristić ima 17 godina i deo je Cactomain startapa. Počeo je da uči programiranje u 6. razredu osnovne škole. Nikola prepodne radi u Startit Centru na svom startapu, a posle podne završava srednju tehničku školu “Nikola Tesla”.

Ranko Trifković se nakon karijere u novinarstvu pridružio “Supersonic Parachute” timu i počeo putovanje ka razvoju igara, najpre kao pisac za igre, zatim gejm dizajner i producent. Iskustvo u pedagogiji je stekao tokom petnaest godina rada u pozorištu mnoštvom radionica sa decom i odraslima.

Prijave

Događaj je besplatan i otvoren za decu uzrasta od IV razreda osnovne škole, kao i za srednjoškolce.