Žene u IT-u i preduzetništvu — panel diskusija u novosadskom Startit Centru

Panel diskusija će se održati u četvrtak, 29. avgusta od 18 časova.

U četvrtak, 29. avgusta od 18 časova biće održana panel diskusije pod nazivom „Žene u IT-u i preduzetništvu”. Na panel diskusiji će četiri panelistkinje među kojima su Katica Ristić, Jelena Joksimović, Jelena Keravica i Tatjana Kecojević govoriti o njihovom razvojnom putu. Fokus će biti na inspirativnim pričama i korisnim savetima žena i devojaka koje su se ostvarile u sferi informacionih tehnologija i preduzetništva. Na čelu panel diskusije će biti Katarina Kosmina, koja će imati ulogu moderatorke.

Panelistkinje

Jelena Jokismović je završila matematički fakultet i masterirala na departmanu za verovatnoću i statistiku. Tražeći posao u struci nakon završetka osnovnih studija počela je da pomaže drugarima na projektu Uradi-zaradi (koji se tada nije tako zvao). Tada je shvatila da su svi izazovi sa kojima se suočila na preduzetničkom putu, ali i svi ljudi koje je upoznala, previše interesantni i da je prostor za rad i razvoj neograničen.

Iako je ubrzo našla posao u stranoj IT komapniji, nakon određenog vremena je rešila da se posveti svom startapu, te je trenutno full-time preduzetnica. U startapu Uradi-zaradi se najviše bavi marketingom i produkt developmentom. Analiza poslovanja i nove ideje za unapređenje i rešavanje tekućih problema su nešto što najviše voli i čemu se najviše posvećuje, a povremeno drži i radionice na temu data-driven decision makinga u startapu.

Jelena Keravica je softverski inženjer. Završila je računarstvo i automatiku na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Jelena je i mentorka i organizatorka Rails Girlsa u Novom Sadu. Trenutno se bavi JavaScript programiranjem i dizajnom.

Katica Ristić je predavač matematike sa desetogodišnjim radnim iskustvom. Njena želja da uđe u svet IT, tačnije Data Science, vodila ju je od MIT-evih MicroMaster studija iz statistike i Data Science-a (ekvivalentne jednom semestru, tj. polovini mastera na MIT-u), preko osnivanja R-Ladis Novi Sad sa još pet vrsnih žena, do podrške osnivanju nevladine organizacije SisterAnalyst, koja će imati ulogu da osnaži žene i svakoga ko ima želju da uđe u svet Data Science-a.

Tatjana Kecojević je doktorirala statistiku na Univerzitetu u Mančesteru. Provela je veliki broj godina radeći na univerzitetu u U.K. kao viši predavač sa obimnim brojem objavljenih radova u oblasti kvantilne regresije. Osnivač je i ko-organizator R-Ladies Manchester i Beogradskog poglavlja, vođa R-Forwards tima i WiDS ambasador. Osnivac je SisterAnalyst organizacije za osnazivanje žena u njihovim disciplinama kroz data literacy. Tatjana je pokretač  brojnih inicijativa sa ciljem da osnaži učešće ne samo žena, već mladih, LGBT i drugih ne zastupljenih grupa u okviru R i DS zajednice.

Prijava

Panel diskusija će se održati u četvrtak, 29. avgusta od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Jelena Voćkić

  • Friday, 23. August 2019.

    Poštovanje, da li će panel možda biti snimljen i podeljen na YouTube? Bilo bi lepo kada bi smo mogli da ga pogledamo i mi koji smo trenutno u inostranstvu i ne možemo prisustvovati. Hvala :)

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu